Nyhed

Kendt svensk rapper blandt mistænkte for eksplosioner i Stockholm

Nye uroligheder trækker tråde til ulmende bandekrig som involverer flere populære rappere

To eksplosioner har natten til mandag fundet sted i henholdsvis den vestlige og den sydlige del af Stockholm, Grimsta og Bagarmossen, skriver Expressen.

Ingen er kommet til skade, men Grimsta står overfor flere større og omfattende skader, hvor en sprængladning tilsyneladende var blevet placeret ved en boligblok. Fem personer er blevet anholdt i forbindelse med eksplosionerne.

Det er endnu ikke blevet offentliggjort, hvem de formodede gerningsmænd er, men der skulle angiveligt blandt andet være tale om en kendt rapper. Vedkommende er efter sigende blevet dømt for kriminalitet tidligere og har en tilknytning til det kriminelle miljø i Sverige.

Det har været en december med meget tumult i Stockholm, hvor en skudepisode nytårsaften i Grimsta resulterede i at en 20-årig mand døde af kvæstelser. Politiet udelukker ikke umiddelbart en sammenhæng mellem denne episode fra nytårsaften og eksplosionerne, der skete natten til mandag.

Der kan desuden trækkes tråde fra eksplosionerne til en bandekonflikt, som ellers har ligget i dvale. I den forbindelse bliver sagen om Einár, en kendt svensk rapstjerne, der tilbage i 2021 blev skuddræbt, stadig efterforsket.

Ifølge svensk politi kan det stigende antal episoder med skud og eksplosioner have en forbindelse til mordet på rapstjernen. Ifølge DR står den svenske regering til at give politiet nogle flere redskaber til at få sat en stopper for den voldsomme aktuelle situation.

LÆS OGSÅ: Hovedmistænkt for mordet på Einár undersøges – er anholdt i en anden sag

ANNONCE