Nyhed

Kom helt tæt på Mykki Blanco i virtuel intimkoncert

Mykki Blanco lægger Brodie Sessions ned med groovy hiphop

I et hus i Hellerup, der er tegnet af den prisvindende arkitekt Lene Tranberg fra Lundgard og Tranberg, bliver Brodie Sessions til virkelighed. En virkelig intimkoncert fanget på et 16mm filmformat. Det er et koncept, som er opstået på baggrund af husets ejers inspiration fra det amerikanske koncertformat, Tiny Desk Concerts. Dette er helt enkelt en koncert optaget på radiostationens kontor.

Huset har allerede sat rammerne for en række artisters koncerter, heriblandt Goss, Efterklang, Tindersticks, When Saints Go Machine og de kan ses på Youtube-kanalen, Brodie Sessions.

I dag den 26. januar kan endnu en mini virtuel koncertoplevelse streames på kanalen. Den amerikanske, anmelderroste Mykki Blanco rapper gæstede huset i Hellerup med sange fra deres seneste album, Stay Close To Music.


Blanco, der bruger pronomenerne de/dem, havde faktisk ikke troet, at de ville skrive sange og optræde. I et interview, som GAFFA fik i hus i 2021 fortæller de, at de skrev digte, som de optrådte med. Sidenhed optrådte Mykki Blanco med dem og opdagede en helt ny side af sig selv:

” – Jeg begyndte at optræde, da jeg var omkring 25 år. På det tidspunkt havde jeg skrevet en digtsamling, som jeg optrådte med, og efter noget tid går det op for mig, at jeg er begyndt at lægge musik på mine digte. På det tidspunkt vidste jeg slet ikke, at jeg lavede musik, men det gjorde jeg åbenbart… Men det var først, da jeg startede med at rappe, at jeg begyndte at få anerkendelse for mit arbejde. Og pludselig opdagede jeg en helt ny side af mig selv, som jeg aldrig rigtig havde udforsket før.


Om Mykki Blanco og deres eksperimenterende hiphop, lyder det i pressemeddelelsen fra musikselskabet Nordic Waves:

”Mykki Blancos genre-bøjende univers af eksperimenterende hip-hop berører emner som racisme, homofobi, overgreb og identitet, og sange som “French Lessons” og “Family Ties (feat. Michael Stipe)” fra seneste album Stay Close To Music gik nok ikke mange ører forbi i 2022. Sessionen blev skudt på 16mm film og indkapsler på smuk vis Mykki Blancos (alias for kunstner og aktivist Michael David Quattlebaum Jr.) stærke og rå performance på sangene “Pink Diamond Bezel”, “Your Feminism Is Not My Feminism” og French Lessons”.”

I sommeren 2020 lanceredes Brodie Session: Livestream Festival og sidenhen kom Brodi Sessions: On Tour. Flere tiltag og mere international musik kommer til at fortsætte med at blomstre ind i det nye år.


LÆS OGSÅ: PREMIERE: Se Tindersticks i intim livesession fra Hellerup

ANNONCE