Nyhed

SKÆV KØNSBALANCE: Disse album lyttede vi mest til i 2022

Kun elleve kvindelige artister har fundet vej til Top-100

hitlisten.nu kan man nu se de mest streamede og købte albums i 2022. Året byder på en god blanding af både nye og ældre albums og genrer, som strækker sig fra dansktop-pop og rap til amerikansk hiphop og vuggeviser for børn. Blandt navnene på listen er Fleetwood Mac, Kim Larsen og The Weekend.

Albummet, der tager førstepladsen, er albummet, Carnival, af Gilli. Hele Danmarks højt elskede The Minds of 99 indtager en andenplads med Infinity Action. Ed Sheeran har formået at snige sig ind på listens Top 10 med hele to albums, Equals og Divide. 

Gilli og Lewis Capaldi ligger nu for tredje år i træk på Top 10. Sidste år lå Billie Eilish også i top 10, men har taget et markant dyk i år – til en 50. plads.


Overordnet set er der en særlig favorit på listen i denne omgang. Gilli går nemlig igen på 1. og 7. pladsen, og navnet dukker endda også op på 8. pladsen med fællesalbummet, Mere End Musik, som er lavet i samarbejde med Benny Jamz, Kesi og B.O.C

Ikke overraskende, når man tager hans for nyligt erhvervede rekord i betragtning: Den første danske kunstner, som når en milliard streams alene i Danmark. 

Ligesom sidste år lader kønsbalancen på listen en del tilbage at ønske. Top 20 rummer blot to kvindelige artister: Olivia Rodrigo og Taylor Swift. Og ud af de i alt 100 albums på listen, har kun 20 af dem en kvindelig afsender. I alt er der 11 forskellige kvindelige artister på listen.


Nogle af navnene er endda med flere gange på listen med forskellige albums, heriblandt Billie Eilish, Adele og Rihanna. En enkelt dansk, kvindelig soloartist er at finde på en 62. plads, nemlig Alberte med albummet Børnesange med Alberte.

De 20 mest afspillede album i 2022

 1. Gilli: Carnival
 2. The Minds of 99: Infinity Action
 3. Andreas Odbjerg: Hjem fra fabrikken
 4. Ed Sheeran: Equals =
 5. Harry Styles: Harry’s House
 6. Justin Bieber: Justice
 7. Gilli: Suave World
 8. Benny Jamz, Gilli, Kesi feat. O.C: Mere end musik
 9. Lamin: Kronisk skeptisk
 10. Dean Lewis: A Place We Knew
 11. Ed Sheeran: Divide
 12. Tobias Rahim: Når sjælen kaster op
 13. Kesi: 30 somre
 14. The Weeknd: After Hours
 15. Lukas Graham: Lukas Graham (Blue Album)
 16. Olivia Rodrigo: Sour
 17. The Weeknd: Dawn FM
 18. Gobs: Intet til alt
 19. Artigeardit: Held og lykke med at komme hjem
 20. Taylor Swift: Midnights

Se hele listen her


LÆS OGSÅ: NU SKAL DER SKE EN FORANDRING: Ny handleplan mod diskrimination i musikbranchen er klar 

 

ANNONCE