Nyhed

Tuborgfondet uddeler millionhjælp til spillesteder

Stor økonomisk håndsrækning til at forbedre rammerne for unge musikere, musikarrangører og lydkvaliteten på spillesteder i hele landet

Det er tre år siden, Tuborgfondet sidst uddelte penge fra puljen Den gode lyd - men nu er de for fjerde gang klar til at uddele økonomisk hjælp til trængende musikarrangører. Dommerpanelet, som står bag Den gode lyd, består af folk med en stærk profil i musikindustrien og er eksperter indenfor lyd og alt, hvad der rører sig på den scene.

Dette panel har nu gjort ord til handling og uddelt penge fra puljen til i alt 39 spillesteder. Modtagerne af pengene får tildelt pengene ud fra blandt andet et kriterium om, at de booker spirende kunstnere, og som ydermere har en ung målgruppe.

For at Den gode lyd tilgodeser flest muligt, har juryen taget med i betragtning, om pengene vil kunne give lydkvaliteten en markant forbedring hos den givne modtager. Samtidig har de haft for øje at sørge for fordele pengene til alle dele af landet.

Og pengene falder på et tørt sted. Det er nemlig ikke kun smør og kød, der i årets løb er blevet ramt af prisstigninger. Det gælder også for musikindustrien. Derudover er det over tre år siden, at der sidst blev uddelt penge fra Den gode lyd.

Derfor er behovet for økonomisk støtte ikke blevet mindre. Oprindeligt var der fire millioner kroner i puljen, men grundet de stigende omkostninger er der blevet taget en beslutning om en forhøjelse til 5,2 millioner kroner.

Ifølge Tuborgfondet medfører de generelt stigende omkostninger, at en lang række spillesteder ikke længere har råd til at investere i nyt udstyr. 

ANNONCE