Nyhed

LYT: Nick Cave og musikgruppe bestående af unge flygtninge går sammen om ny sang

Den nye sang ”Breathless/Beautiful” er baseret på et digt, som Nick Cave har skrevet om sin kone

Det amerikanske musikmedie Consequence of Sound havde i går premiere på det stykke musik, der er blevet til i et samarbejde mellem Nick Cave, The Miraculous Love Kids of Afghanistan og musikgruppens leder og grundlægger Lanny Cordola. The Miraculous Love Kids er et non-profit initiativ, der bestræber sig på at lære guitar og musik til krigsramte børn og herunder særligt unge piger. ”Breathless/Beautiful” er baseret på Nick Caves digt ”Wife with Eyes Closed”, som blev udgivet i Caves online-forum The Red Hand Files, og som Cordola for første gang læste efter sin brors død.

”Ordene resonerede dybt i min sjæl, og det ramte mig, hvorledes vi selv i tab, sorg og verdens hårde pinsler kan skabe et helligt kammer i hjertet, hvor vi kan bevare vores kære”, fortæller Lanny Cordola i en pressemeddelelse på Consequence of Sound og fortsætter:

”Så dukkede musikken op og knyttede sig til ordene i en slags hellig omfavnelse. Da jeg spillede den for piger, blev de dybt berørte. Det var, som om ordene og melodien udtrykte en dyb længsel i deres sjæle,” afslutter Lanny Cordola, der sammen med Nick Cave har skrevet videre på digtet i forbindelse med at skabe sangen.

I musikvideoen klippes der frem og tilbage mellem billeder af Cave i studiet og pigerne, der synger og spiller guitar. I pressemeddelelsen fortæller Nick Cave om, hvilken ære det er, at gruppen har valgt et af hans digte:


”Jeg er beæret over, at Lanny og Miraculous Love Kids/Girl with a Guitar (bandnavnet for den nærværende gruppe af piger, red.) har valgt at bruge mit digt på denne måde. Hvad de gør fortæller meget om, hvad musik kan give, men også om det, der kan tages væk,” lyder det fra Nick Cave.


LÆS OGSÅ: LIVSKLOG LEGENDE: Nick Cave i dybsindig dialog med et lydhørt publikum på Fyn

ANNONCE