Nyhed

USUNDT ARBEJDSMILJØ: Lizzo sagsøgt af dansere for udskamning og chikane

Den store ambassadør for kropspositivitet er blevet genstand for ganske alvorlige anklager fra tre ansatte

Lizzo - alias Melissa Viviane Jefferson - er kendt som en passioneret talsmand for kropspositivitet - at elske sig selv uanset vægt og udseende og ikke tolerere udskamning og chikane på dén konto. Nu er den -årige sanger imidlertid selv blevet anklaget for både chikane og for at skabe et usundt arbejdsmiljø.

Det skriver Rolling Stone, som er kommet i besiddelse af et sagsanlæg fra de tre tidligere Lizzo-dansere Crystal Williams, Arianna Davis, and Noelle Rodriguez, som var en del af stjernens livehold fra efteråret 2021 til april 2022 og igen under dette års europæiske turné, som også inkluderede en koncert i Royal Arena i København i februar og et besøg på Roskilde Festival for få uger siden.

I sagsanlægget hævder en af de forurettede, at Lizzo blandt andet påtalte hendes vægtforøgelse, og siden fyrede hende. Udover Lizzo selv, skal lederens af hendes hold af dansere, Shirlene Quigley, have spillet en nøglerolle i den grænseoverskridende opførsel overfor danserne.


Holdkaptajnen skal ifølge anklagerne have kommet med "kommentarer, som nedgjorde folk, som har sex før ægteskabet, selvom hun vidste at nogle af medlemmerne af dansegruppen ikke delte hendes opfattelse," som det hedder i anklageskriftet, som Rolling Stone er kommet i besiddelse af. Det fortsætter: 

"Frøken Quigley havde også et fest-trick, hvor hun simulerede oralsex på en banan foran resten af danseholdet. Disse optrin kom altid umotiveret og gjorde sagsøgerne utilpasse."

Anklageskriftet fortsætter med at opremse en række andre punkter, som spænder fra upassende opførsel og bemærkninger til seksuelt og racemæssigt motiveret chikane og flere andre alvorlige anklagepunkter.

"Lizzos og hendes managements forbavsende behandling af de ansatte synes at være i modstrid med alt det, Lizzo står for i offentligheden, når hun  selv udskammer sine dansere for deres vægt og nedgør dem på måder, som både er ulovlige og fuldstændig demoraliserende," udtaler de forurettedes advokat, Ron Zambrano, i en officiel erklæring.


Skuffende sangskrivning og tåkrummende momenter

ANNONCE