Nyhed

Brian Eno tager på sin første soloturné nogensinde

Den legendariske producer og musiker besøger fem europæiske byer til oktober

Det er næsten halvtreds år siden, Brian Eno udgav sin solodebut Here Come The Warm Jets - udgivet i kølvandet på Enos exit fra Roxy Music. Mindre end et år senere fulgte Taking Tiger Mountain (By Strategy), og mellem de to studieplader nåede Eno også at medvirke på kult-livepladen June 1st 1974 sammen med kollegerne Nico, John Cale og Kevin Ayers.

Nu er der så godt nyt til fans af den efterhånden 75-årige lydtroldmand. Eno har nemlig annonceret, at han giver fem europæiske koncerter i eget navn til oktober - noget, han ellers kun har gjort ved enkeltstående lejligheder gennem sin fem årtier lange karriere.

På turnéen, som besøger Venedig, Berlin, Paris, Utrecht og London, vil Eno fremføre 2016-værket The Ship, akkompagneret af Baltic Sea Philharmonic med dirigenten Kristjan Järvi samt sine mangeårige, musikalske samarbejdsparnere Leo Abrahams (guitar) og Peter Chilvers (programmering og keyboards).


"Jeg ville gerne have et orkester, som spiller musik på samme måde, som jeg selv gør: Fra hjertet snarere end blot fra partituret. Jeg ville gerne have, at musikerne var unge, friske og entusiastiske. Alt det fandt jeg, da jeg oplevede Baltic Sea Philharmonic første gang...og så opdagede jeg, at de var opkaldt efter et hav. Det afgjorde sagen!," udtaler Eno ifølge Uncut, med henvisning til det værk, som udgør omdrejningspunktet ved de kommende koncerter.

"Albummet The Ship er et usædvanligt stykke, i den forstand at det benytter sig af en stemme, men ikke ligefrem forlader sig på sangformatet. Det er en atmosfære, hvor forskellige karakterer indimellem driver igennem; figurer fortabt i det antydningsvise rum, musikken skaber," udtaler Eno og tilføjer: 

"Der er en stemning af krigstid som baggrund, og en fornemmelse af uafvendelighed. Og der er også en fornemmelse af omfang, som passer sig for at orkester, og en følelse af mange mennesker, som arbejder sammen."


Billetter til efterårets koncerter sættes til salg torsdag den 8. juni.

Nick Cave til Brian Eno: "Kujonagtigt og skamfuldt"

ANNONCE