Nyhed

NU SKER DET: Seksstjernerede Slowdive er tilbage med ny single – album lige om hjørnet

I 2017 brød Slowdive 22 års tavshed, og siden har vi ikke hørt fra dem. Nu er de tilbage.

Det er rigtigt – det britiske og kritikerroste rockband Slowdive er tilbage. I 1991 udgav de debutalbummet Just For a Day og blev aktive pionerer inden for shoegaze-genren, der skyllede over England i slutningen af 80’erne og begyndelsen af 90'erne. De holdt kadencen med yderligere to album i henholdsvis 1994 og 1995, men herefter skulle der gå 22 år, inden vi hørte fra dem igen. Denne gang er der kun gået seks år.

I dag har Slowdive udgivet singlen ”kisses” sammen med en musikvideo. Den nye single er den første fra det kommende album everything is alive, som er sat til at udkomme den 1. september.  


 

I en pressemeddelelse lyder det, at det femte album er ”et vidnesbyrd om dynamikken og dualiteterne ved deres (Slowdives, red.) musikalske interne sprog mixet med begejstringen og spændingen ved nye begyndelser”. Der lyder ligeledes, at everything is alive er dedikeret til sanger Rachel Goswells mor og far, der begge døde i 2020. Bandets anden sanger Neil Halstead fortæller dog, at der ikke er tale om et mørkt album. 

”Det ville føles forkert at lave et meget mørkt album lige nu. Albummet er ret eklektisk følelsesmæssigt, men det føles håbefuldt,” fortæller Halstead. Oprindeligt havde Halstead fået rollen som sangskriver og producer på det nye album, men det blev i stedet en mere kollektiv proces, fortæller han i pressemeddelelsen:


”Når vi alle som band er glade for det, der bliver lavet, tenderer det til at være det stærkeste materiale. Vi er altid kommet fra lidt forskellige retninger, og de bedste resultater kommer, når vi alle mødes på midten. Slowdive er i høj grad summen af dets dele – noget helt ikke-kvantificerbart sker, når vi alle fem finder sammen i et rum,” afslutter Halstead.

Slowdive er indehavere af intet mindre end tre seksstjernede koncertanmeldelser i GAFFA-regi, hvoraf den seneste fandt sted på Syd for Solen i 2022:

”Der er altid et men, men… i dette tilfælde kan jeg ikke få øje på det. Slowdive leverede ganske enkelt en perfekt koncert på den nye københavnske festival Syd for Solen, og der findes ikke en eneste grund til at overveje en anden bedømmelse end fuld plade,” lød det blandt andet fra GAFFAs anmelder.


Tracklisten til everything is alive er også offentliggjort og tilgængelig her:

  1. shanty
  2. prayer remembered
  3. alife
  4. andalucia plays
  5. kisses
  6. skin in the game
  7. chained to a cloud
  8. the slab

LÆS OGSÅ: Her er årtiets 20 bedste internationale album – ifølge GAFFAs skribenter

ANNONCE