Nyhed

HUN SOLO: Diversitets-initiativ inviterer til musikalsk midsommerfest

Fem kvindelige kunstnere spiller op til alternativ Sankt Hans-fest i diversitetens tegn

Tidligere på måneden kunne Lucky Lo opleves ved Spot Festival i Aarhus. Nu er hun så blevet annonceret som en af de optrædende til en helt særlig midsommerkoncert ved spillestedet Odds & Ends i Københavns Nordhavn.

Bag den musikalske midsommerfest står initiativet Hun Solo, som - med egne ord - arbejder for større diversitet i den danske musikbranche. Det gør det ved at arrangere koncerter udelukkende med kvindelige og nonbinære navne.

"Musikfællesskabet Hun Solo blev dannet i 2016 og har siden da kæmpet for bedre vilkår for kvinder og nonbinære i den danske musikbranche ved blandt andet at arrangere koncerter og udgive musik med kvindelige og nonbinære kunstnere," hedder det i en pressemeddelelse, som samtidig forklarer tankerne bag festen på Nordhavn den 23. juni:


"Det er et endeligt opgør med heksebrændingsritualet og i stedet en fejring af lyset, sommeren, musikken og fællesskabet. Om en måned vil Nordhavns nye in-sted Odds & Ends være fyldt med mennesker, musik, mad og midsommerbål. Dog ikke et bål, hvor en heks pryder toppen, til hun bliver futtet af. Derimod et stort bål, som skal fejre livet frem for at slukke det. Et glædesblus, som det kaldtes i tidligere tider," lyder det fra Hun Solo.

Brimheim optræder til GAFFA Prisen 2022
Brimheim optræder til GAFFA Prisen 2022

Udover Lucky Lo optræder Brimheim, Jomi samt yderligere to navne, som endnu ikke er offentliggjort. Det koster 190 kroner at høre koncerterne, som foregår inde på Odds & Ends, mens man gratis kan deltage i festen udenfor.


"Det bliver en sjov, smuk, farverig og musikalsk aften, hvor fællesskabet er omdrejningspunktet, og vi skal
hylde den lange lyse dag og de lyse sommernætter, som gør at vi kan være mere sammen med hinanden," udtaler Nana Jacobi - en af grundlæggerne af Hun Solo - og tilføjer:

"Forhåbentlig bliver det en ny, stor tilbagevendende Sankt Hans-begivenhed for københavnerne."

Hun Solo lancerer nyt online-univers – hylder diversiteten


ANNONCE