Nyhed

MARKANT LØFT: Den nye musikhandlingsplan er klar

”Jeg vil gerne huskes som en minister, der fik sparket ekstra gang i musikken"

Da GAFFA for nogle måneder siden interviewede kulturminister Jakob Engel-Schmidt, varslede han en ambitiøs musikhandlingsplan med stærkt fokus på nogle centrale indsatsområder indenfor dansk musikliv.

I dag står det så klart, at der ikke var tale om varm luft. Musikhandlingsplanen er offentliggjort, og der er tilfredshed på tværs af partierne over en plan, som vil støtte dansk musikliv med 224,74 millioner kroner over de fire år, planen dækker. Det er et løft på 66 millioner i forhold til den seneste musikhandlingsplan.

"Jeg vil gerne huskes som en minister, der fik sparket ekstra gang i musikken. Denne her plan skal få musik og glæde ud i alle afkroge af landet, og samtidig udbygger vi den affyringsrampe, der få danske artister ud over Danmarks landegrænser," udtaler Jakob Engel-Schmidt i en pressemeddelelse i forbindelse med lanceringen af planen, og tilføjer:


"Vi skal have Danmark og dansk musik endnu mere på musikkens verdenskort - både som oplevelse og levevej. Det er kort sagt visionen i planen, som heldigvis bakkes bredt op på tværs af partier.”

Musikhandlingsplanen er inddelt i tre overordnede fokusområder: Ligestilling, talentudvikling for børn og unge samt dansk musik på det internationale marked. Blandt de konkrete tiltag er øget støtte til initiativet SheCanPlay, Music Export Denmark, Levende Musik i Skolen samt forøgelse af både transportstøtten, honorarstøtten og midlerne til de regionale spillesteder.

Under overskriften "Musiklivets talentrapport" iværksættes desuden en "konkret udredning af talentmassen, der bl.a. skal stille skarpt på pigers frafald på musikskolerne og kortlægge, hvordan man kan bevare engagementet hos alle de musikalske talenter på tværs af køn og baggrund," som der står i pressematerialet.


Tilbage i januar inviterede kulturministeren en række aktører fra den danske musikbranche til stormøde for at få input til den musikhandlingsplan, som altså nu ligger klar.

KOMMENTAR: Tag kulturelt ansvar!

ANNONCE