Nyhed

Jazzlegenden Wayne Shorter er død

Hvil i fred, Wayne Shorter

Jazzsaxofonist, -legende og 12 gange Grammy-vinder Wayne Shorter er torsdag den 2. marts død i en alder af 89 år. Det oplyser BBC, der også fortæller, at han gik bort omringet af sin familie.

Wayne Shorter blev allerede i 1950’erne en velkendt figur i jazzmiljøet, og han anerkendes i dag for at have været en essentiel del af, hvordan det 20. århundredes jazzlyd blev til.

Wayne Shorter nåede at modtage intet mindre end 12 Grammys i løbet af sit virke som jazzmusiker, og han er kendt for sine store samarbejder med kunstnere som Miles Davis, Carlos Dantana og Herbie Hancock.


Herbie Hancock og Wayne Shorter har haft en tæt relation – både musikalsk og personligt – hvilket også kommer til udtryk i Herbie Hancocks afskedshilsen til den store jazzmusiker:

”Wayne Shorter, min bedste ven, forlod os med mod i sit hjerte, kærlighed og omsorg for alle og en søgende ånd mod den evige fremtid. Han var klar til sin genfødsel. Som det er tilfældet med alle mennesker, er han uerstattelig”, lyder det i et tweet fra Hancock.

I 1964 blev Wayne Shorter en del af Miles Davis’ Quintet sammen med Herbie Hancock, og gruppen var aktive frem til 1969. De blev genforenet i 1970’erne, og da Miles Davis gik bort i 1991, optog de resterende medlemmer af Miles Davis’ Second Great Quintet det Grammy-vindende hyldestalbum A Tribute to Miles.

Wayne Shorter var også medlem af 70'er-fusionsbandet Weather Report og har desuden udgivet en række soloalbum – det første allerede i 1959. 2013-albummet Without a Net modtog fem ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder.


LÆS OGSÅ: Jazzlegende til Tivoli

 

ANNONCE