Nyhed

VENTETIDEN ER FORBI: Hør comebacksingle fra Cartoons

Det skøre halvfemserfænomen vender tilbage

Faktisk gav de forsmag på den allerede sidste sommer ved Vi elsker 90'erne-koncerterne. Men nu er det helt officielt: Cartoons er tilbage og har udgivet deres første nye single i to årtier. Den har fået titlen "Shots" og kan høres herunder.

Danske Cartoons slog igennem i slutningen af 1990'erne, og opnåede international succes med sange som "Witch Doctor" og "Dooh Dah." De blev rigtig store i blandt andet Italien, Spanien og England, hvor debutalbummet Toonage solgte guld.

Ifølge en pressemeddelelse i forbindelse med comebacksinglen blev det terrorangrebet i New York City i 2001, som kom til at markere afslutningen på den skøre succeshistorie om det danske tegneserieband.

"Bandet stod til at skulle gå på verdensturné, men 9/11 satte en stopper for de planer, og verden blev aldrig helt den samme igen. Bandet gik tilbage til deres familier og hverdagen. Hvad bandet vidste var, at verden ikke var klar til at sige farvel til det vilde Cartoons-liv online," som det hedder i pressemeddelelsen.


Siden dengang er bandet musik dog levet videre og har blandt andet været brugt i The Simpsons, ligesom flere af deres sange er blvet virale fænomener på TikTok. I 2018 blev bandet gendannet og spillet ved det års Vi elsker 90'erne-koncerter. To år senere begyndte de at arbejde med dj og producer Kenneth Bager.

Nu er den nye single så på gaden, og som der står i pressematerialet: "Nummeret er blevet spillet på klubber og koncerter, og nettet koger af forventningens glæde over at få fingrene i nummeret." Dooh dah!


The Kenneth Bager Experience og Specktors: Train, Århus
ANNONCE