Nyhed

Behemoth-sideprojekt kommer til Danmark for første gang

Den rutinerede black metal-musiker Nergal lægger vejen forbi Pumpehuset og bringer en anderledes lyd med sig

Adam Nergal Darski, også blot kaldet Nergal, er i metal-kredse kendt som frontmanden i det polske black metal-band Behemoth. De senere år har han dog også gjort sig bemærket med musik, der trækker mere på genrer som folk, country og blues, i form af sit sideprojekt Me and That Man. Det univers har danskere nu mulighed for at opleve, når Me and That Man spiller koncert i Pumpehuset fredag den 29. marts 2024.  

Me and That Man debuterede i 2017 med albummet Songs of Love and Death. I en pressemeddelelse forlyder det, at bandet henter sin inspiration fra prominente kunstnere som Leonard Cohen, Tom Waits og Nick Cave.

Tre år senere, i 2020, fulgte Me and That Man op med deres andet albumudspil New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1, som blandt andet byder på gæsteoptrædener fra metal- og rockmusikerne Corey Taylor (Slipknot), Brent Hinds (Mastodon), Matt Heafy (Trivium) og Silvert Høyem (Madrugada).


Det er første gang, at Me and That Man indtager et dansk spillested. I oktober var bandet dog en del af dette års Copenhell Metal Cruise.

Nergal har lagt vejen forbi Danmark flere gange sammen med resten af medlemmerne i Behemoth. Så sent som i november sidste år spillede Behemoth koncert i Forum Black Box i København, hvor de leverede en, ifølge GAFFAs Keld Broksø, firestjernet præstation:

”Den begavede Nergal & Co. står for mig som noget kompromisløst i deres mørke univers, der ligefrem swinger og slår en fed streg under, at alle kan være, som de nu engang er. Om man så har været på maling-udsalg og smurt det ind i hovedet. Derfor er Nergal også i det politisk formørkede, katolske Polen ikke blot en torn i øjet på det siddende, nationalkonservative styre – han er direkte farlig. Når man insisterer på ytringsfrihed – også den, der går mod Biblen, og går ind for fri abort, så er man selvfølgelig på den sorte liste, hvilket giver meget mening – musikken taget i betragtning. I eksempelvis et nummer som ”No Sympathy for Fools” får Behemoth alle frustrationerne ud over tingenes (stil)stand,” hed vurderingen blandt andet.


Billetter til koncerten i Pumpehuset koster 250 kroner eksklusive gebyr og kan findes her.

Lyt også til Me and That Mans seneste album fra 2021


Behemoth: Født af misantropi

ANNONCE