Nyhed

BREAKING: Judas Priest kommer til Danmark

Det ikoniske heavy metal-band kan næste år fejre 50-års jubilæum og gæster i den forbindelse Danmark

Med en levetid, der spænder over næsten et halvt århundrede, har Judas Priest for længst markeret sig som et af de største heavy metal-bands nogensinde. I 2022 modtog bandet sågar den store ære at blive optaget i Rock and Roll Hall of Fame side om side med andre musikalske sværvægtere som Eminem, Dolly Parton og Lionel Richie.

Den 8. marts 2024 udgiver Judas Priest sit 19. studiealbum med titlen Invincible Shield. Udover at være bandets første albumudspil i seks år markerer udgivelsen også bandets 50-års jubilæum med mere end 50 millioner solgte album. Det er med det nye album under armen, at Judas Priest til foråret drager på deres næste verdensturné, som starter i England og Irland og senere fortsætter til Europa og USA.

Undervejs lægger bandet også vejen forbi Danmark med en koncert, der således finder sted i Royal Arena den 26. juni.


Judas Priest blev dannet tilbage i 1969 og debuterede senere i 1974 med albummet Rocka Rolla. Gruppen fik for alvor sit store gennembrud, da de udgav albummet British Steel i 1980, og siden da har de haft et stort publikum overalt i verden. Deres seneste album, Firepower, udkom i 2018 og modtog fem stjerner af GAFFAs Keld Rud, der blandt andet fremhævede bandet for at besidde en ildkraft, som sjældent er set hos andre bands.

”Judas Priest har skabt mange af de arketypiske skabeloner for heavy metalsange, som de udnytter på Firepower. På forgængeren Redeemer of Souls lød selvsamme forlæg som trætte klichéer, men de fem er denne gang tændt af den hellige ild og fylder støbeformene med smedejern fra Birmingham af fornemste skuffe. Forsanger Rob Halford er en mand i slutingen af tresserne, men hans præstation her er alt andet end gigtplaget. Skulle dette være Judas Priests sidste studiealbum, afslutter de karrieren på svimlende højder,” lød Ruds konklusion.

Sidst Judas Priest gav dansk koncert var til Copenhell 2022, hvor de leverede en, ifølge GAFFAs Keld Broksø, femstjernet lektion i, "hvordan det hersens heavy metal skal spilles".


”Vi kunne have risikeret, at klichéerne stod i kø. Nogle ville sikkert mene, at det gjorde de. Jeg tror bare ikke, de var til at finde i en af de mest tæt pakkede koncerter på Copenhell hidtil. Den lidt tilknappede Rob Halford (sådan må det jo være med alle de nitter) satte endda flere gange fællessang på programmet, så han blev helt ekstrovert, som man husker optagelserne fra de tidlige 80ere,” hed det blandt andet i anmeldelsen.

Billetsalget til koncerten i Royal Arena starter denne torsdag den 9. november klokken 10 via Livenation og Ticketmaster.

TEMA: Hvordan ser fremtiden ud for den hårde rock? Fem eksperter giver deres bud


ANNONCE