Nyhed

Danish Music Awards 2023: Og vinderne er...

To kunstnere stod tilbage som de store vindere ved Danish Music Awards i København i aften

Modtageren af årets ærespris blev allerede annonceret tidligere på ugen – og i aften gik de så løs med uddelingen af de øvrige priser ved årets Danish Music Awards. Ligesom sidste år var der tale om en lukket musikbranchefest, som ikke blev tv-transmitteret, og som fandt sted i The Plant i København.

Aftenens største vindere blev Artigeardit og Ida Laurberg, som begge modtog to priser. Artigeardit blev således hyldet som både Årets Danske Livenavn og for at have lavet Årets Danske Album i form af Længe leve. Ida Laurberg blev kåret som Årets Nye Danske Navn og siden for Årets Danske Hit med sangen ”Jeg ka’ rigtig godt li’ dig.” Sangen er en duet med Andreas Odbjerg, som da også var med på scenen i København for at modtage prisen. 

Blandt de øvrige danske prismodtagere var Erika de Casier og Fine Glindvad, som modtog prisen som Årets Danske Sangskriver for deres arbejde med den storstreamende, sydkoreanske popgruppe NewJeans. Christopher blev kåret som Årets Danske Solist og takkede via storskærm fra Hamburg, hvor han gav en udsolgt koncert i aften, mens gendannede Ukendt Kunstner blev Årets Danske Gruppe.


Prisen som Årets Nye Danske Livenavn gik til aarhusianske Zar Paulo, mens Taylor Swift og Miley Cyrus var blandt de internationale prismodtagere. Og endelig var der stående bifald til årets ærespris-modtager, Alberte Winding.

Winding modtog prisen af kulturminister Jakob Engel-Schmidt, og i begrundelsen for at vælge Winding som modtager af æreprisen hed det:

”Alberte Windings skabertrang har på et utal af måder beriget os andre på tværs af årtier. Hun har lavet sange til hitlisterne, der i dag står som monumenter i dansk pop. Hun har begået et stærkt forfatterskab, som bringer hendes musikalitet og refleksioner ind i nye formater. Og som det mest prisværdige har hun åbnet døren ind til musikkens vidunderlige verden for de vigtigste mennesker i vores samfund, børnene. Kære Alberte Winding. Danish Music Awards’ Ærespris 2023 går med største selvfølgelighed til dig”.


Aftenens musikalske underholdning blev leveret af Eee Gee, Ida Laurberg og Lamin, mens podcast-værterne Hav & Kamal indtog rollen som konferencierer.

Det er et akademi bestående af otte personer med "særlig kunstnerisk og kommerciel indsigt i musikbranchens aktiviteter", der beslutter, hvem der skal nomineres og vinde DMA-priserne.

Æresprisen bestemmes dog af bestyrelsen i musikselskabernes brancheorganisation, IFPI Danmark.


Vinderne ved Danish Music Awards 2023:

Årets Danske Album: Artigeardit – ’Længe Leve’ (Universal Music)

Årets Danske Gruppe: Ukendt Kunstner (Fortyfive / United Records)

Årets Danske Hit: Ida Laurberg & Andreas Odbjerg – ’Jeg Ka´ Rigtig Godt Li´ Dig’ (Capitol / Universal Music)

Årets Danske Livenavn: Artigeardit (Universal Music)


Årets Danske Sangskriver: Erika de Casier og Fine Glindvad for deres arbejde med NewJeans’ ’NewJeans 2nd EP Get Up’

Årets Danske Solist: Christopher (Parlophone / Warner Music)

Årets Nye Danske Livenavn: Zar Paulo (The Bank Music)


Årets Nye Danske Navn: Ida Laurberg (Capitol / Universal Music)

Årets Danske Producer: Martin René, Anton Westerlin og Alibi Rafeon for deres arbejde med D1MA’s album ’EV1GT&ALT1D’ (7ouma / Universal Music)

Danish Music Awards’ Ærespris: Alberte Winding


Årets Internationale Album: Taylor Swift – ‘Midnights’ (Universal Music)

Årets Internationale Hit: Miley Cyrus – ‘Flowers’ (Sony Music)

ANNONCE