Nyhed

De har ikke været i Danmark siden 2017. Men nu vender Mount Kimbie tilbage

Efter syv år kan danske Kimbie-fans endelig skrive en ny koncert i kalenderen

Det er ved at være længe siden, britiske Mount Kimbie sidst har givet koncert på dansk jord. Faktisk skal vi hele syv år tilbage, til 2017, hvor duoen spillede en udsolgt koncert i Lille Vega. Men nu er tiden igen blevet moden til at besøge de danske fans, der således kan skrive den 27. april 2024 i kalenderen, hvor Mount Kimbie denne gang indtager Store Vega.

Bag Mount Kimbie står de to herrer Dominic Maker og Kai Campos. De debuterede i 2010 med albummet Crooks & Lovers, der mest af alt blev fremhævet for sin post-dubsteplyd. Sidenhen har duoen dog eksperimenteret med et væld af genrer – blandt andet på opfølgeren Cold Spring Fault Less Youth fra 2013, hvor GAFFAs Simon Nathaniel kaldte Marker og Campos for en duo, der "langer ud efter forventningerne med et album, som ganske anarkistisk sætter sig op mod mellemvejens konsensus om, hvordan elektronik og musik hænger sammen”.

Den store anerkendelse kom i 2017, da Mount Kimbie udgav albummet Love What Survives, som blandt andet blev udråbt til ”Bedste nye album” Af Pitchfork. Også GAFFAs Jens Dræby var begejstret og kvitterede med fem stjerner til duoen.


”Med Love What Survives har Dominic Maker og Kai Campos bygget et hus med mere historie og fundament end nogensinde før, og det er værd at besøge de mange rum et par gange bare for at opdage alle de små nipsting, der præger lydbilledet med udstikkende melodier og stædig percussion indhyllet i spindelvæv,” hed konklusionen i anmeldelsen.

Efter 2017-succesen holdt Mount Kimbie nogle års albumpause, men vendte sidste år tilbage med ny musik i form af dobbeltudgivelsen MK 3.5: Die Cuts | City Planning, der blander electronica, hiphop, ambient og soul, og samtidig bød på samarbejder med blandt andet slowthai, Danny Brown og James Blake.

Det officielle billetsalg til koncerten i Store Vega 2024 starter torsdag den 9. november klokken 10 via Billetlugen.


Varm op til billetsalget med Mount Kimbies seneste album

Løssluppen sangskrivning i støjende, dragende omgivelser


ANNONCE