Nyhed

Det britiske kongehus udnævner K-pop-gruppe som æresmedlemmer

I går blev den sydkoreanske gruppe Blackpink udnævnt som æresmedlemmer af royal orden for deres engagement i klimabevægelsen

Det er ikke hver dag, at en K-pop-gruppe besøger de royale gemakker i Europa. Det skete dog i går, da den i dag verdenskendte gruppe Blackpink blev invitereret til Buckingham Palace i forbindelse med et statsbesøg, hvor Sydkoreas præsident, Yoon Suk Yeol, og landets førstedame, Kim Keon Hee, besøgte London. 

Blackpink blev udnævnt som æresmedlemmer af den britiske ordenen Order of the British Empire på grund af deres engagement i klimabevægelsen. Specifikt deltog gruppen i en kampagne for COP26-topmødet, som blev afholdt i Glasgow i 2021, hvor gruppen brugte deres platform til at engagere deres globale fangruppe til at følge med i topmødet og støtte klimabevægelsen. Ordenen blev tildelt gruppens medlemmer af Kong Charles 3. af Storbritannien under overværelse af Sydkoreas præsident og førstedame.

De tre Blackpink-medlemmer Jennie, Jisoo og Lisa blev udnævnt som æresmedlemmer af ordenen, mens det fjerde og sidste medlem Rosé blev udnævnt som traditionelt medlem, da hun har newzealandsk statsborgerskab, hvor Kong Charles officielt er statsoverhoved. Det skriver AP.


LÆS OGSÅ: Rusland eftersøger tidligere Eurovision-vinder

ANNONCE