Nyhed

FYRRE ÅR SENERE: The Jesus & Mary Chain kommer til Danmark - med nyt album i bagagen

Det ikoniske skotske band fejrer fyrre års jubilæum med turné og nyt album

I 2024 er der gået fyrre år, siden skotske The Jesus & Mary Chain udgav deres debutsingle "Upside Down" - og fulgte op nogle måneder senere med deres i dag ikoniske debutalbum Psychocandy. Det skal naturligvis fejres - og Danmark er inviteret med til festen.

The Jesus and Mary Chain har nemlig netop annonceret både et nyt studiealbum - deres første i seks år - og en koncert i København. Det bliver Amager Bio, som kommer til at danne ramme om seancen den 2. april 2024. Billetter kan købes fra 1. december kl. 10 via spillestedets hjemmeside eller Ticketmaster og koster 520 kroner i forsalg og 535 kroner i døren.

Det nye album, Glasgow Eyes, udkommer tre uger før den danske visit - nærmere bestemt 8. marts - og er første studiealbum siden Damage And Joy fra 2017.

The Jesus & Mary Chain på scenen i Aarhus, oktober 2017. Foto: Steffen Jørgensen
The Jesus & Mary Chain på scenen i Aarhus, oktober 2017. Foto: Steffen Jørgensen

Det nye album blev i følge en pressemeddelelse indspillet i Mogwais studie Castle of Doom i Glasgow. "Vi kunne godt lide tanken om en titel, som signalerer en slags tilbagevenden til det sted, hvor det hele startede," udtaler Jim Reid og tilføjer:


"William (Reid, red.) havde lavet et omslag med et ansigt med fucked up øjne. Det inspirerede albummets titel: Glasgow Eyes." I pressematerialet i anledning af jubilæet og det kommende album, tidsfæster Jim Reid også begyndelsen på bandets nu fire årtier lange historie: 


"Jeg har altid tænkt, at det var den dag, vi spillede vores første koncert, for indtil da havde hele idéen på én eller anden måde været ret abstrakt, den føltes uvirkelig. Da vi spillede i London var der kun cirka seks mennesker, som hørte os, men jeg kan huske at jeg tænkte 'Sådan. Bandet er født.'"

The Jesus & Mary Chain besøgte både Roskilde Festival og Voxhall i Aarhus i kølvandet på deres seneste album tilbage i 2017. I 2021 vendte de tilbage og gav koncert i Den Grå Hal i København.

Gammel støjpop i nye blazere


ANNONCE