Nyhed

Historiens vingesus rocker i Sønderborg

Sønderborg Slot inviterer til svensk heavy-metal-film om Første Verdenskrig

Svensk heavy-metal, et ø-beliggende slot og Første Verdenskrig lyder umiddelbart som noget af en fusion, men ikke desto mindre er det, hvad historienysgerrige besøgende snart kan opleve i Sønderborg. 

I anledningen af Historiens Dag d. 11. november kan gæster på Sønderborg Slot opleve animationsfilmen The War To End All Wars, som er lavet af det svenske heavy-metalband Sabaton, og indeholder alle sange fra gruppens album af samme navn. Det skriver Sønderborg Slot i en pressemeddelelse. 

Sabaton har blandt andet opnået firedobbelt platin-salg, og afholdt udsolgte arenakoncerter over hele verden. Sabaton har blandt andet gæstet Danmark i Fængslet i Horsens og Royal Arena, hvor de fik rosende ord fra GAFFAs anmelder. Gruppen er kendt for at bygge bro mellem historiske begivenheder og deres hårdtslående musik. Sabaton har mere end to millarder streams på tværs af platforme, og der er derfor mulighed for at fans kan få en særlig oplevelse, når deres animationsfilm bliver vist i det sønderjyske slot. 


Filmen er en del af initiativet "History Rocks", som startede i sommeren 2023, og skal hjælpe museer i hele verden med at engagere en anden målgruppe af potentielle museumsgæster. Svenske Sabaton har selv opfordret deres fans til at foreslå potentielle museer, som kan fremvise filmen. Listen vokser endnu, men tæller i skrivende stund over 50 forskellige museer fordelt over hele verden. I Danmark kan filmen opleves på Mosede Fort i Greve, Museum Skanderborg og altså også Sønderborg Slot. 

Filmen er produceret i samarbejde med produktionsselskabet YARNHUB. Billetter til Historiens Dag kan købes her.

LÆS OGSÅ: BREAKING: Bruce Springsteen and The E Street Band annoncerer ny dansk koncert

ANNONCE