Nyhed

Lokal profil bliver ny spillestedsleder på Fermaten i Herning

Det regionale spillested i Herning – Fermaten – har nu valgt den person, som skal drifte og udvikle Fermaten, og det er et lokalt ansigt, der træder til.

Spillestedsleder på Fermaten, Rikke Andersen, sagde tidligere på året ja til stillingen som direktør for Spot Festival, og nu kan spillestedet løfte sløret for, at det bliver den lokale kulturpersonlighed Nicki Quist, der skal overtage posten.

Ulrich Gorm Albrechtsen, som er formand for bestyrelsen på Fermaten fortæller, at det er en stærk personlighed med begge ben plantet i den midt- og vestjyske muld, som skal lede Fermatens medarbejdere og frivillige.

”Vi er meget stolte over, at vi kan tiltrække en så spændende profil som Nicki Quist, for udover et stort kulturelt og erhvervsorienteret netværk, kommer Nicki med stærke kompetencer og en ydmyghed overfor den rolle, han nu skal varetage,” fortæller bestyrelsesformanden.

Nicki Quist, der oprindeligt er uddannet journalist, er tidligere kultur- og eventchef hos MCH Herning Kongrescenter og Jyske Bank Boxen. Det seneste års tid har Nicki Quist været ansat som event- og kommunikationschef for Euroskills Herning 2025, og nu ser han frem til at indtage rollen som spillestedsleder på Fermaten:

”Jeg elsker både musik og kultur og den egn, jeg kommer fra. Derfor var det en nem beslutning, da muligheden på Fermaten opstod. Fermaten er et fantastisk og autentisk spillested, der oser af kærlighed til musikken. Jeg glæder mig til at blive en del af det særlige og stærke fællesskab, der står bag hele landsdelens spillested. Det gælder både den store gruppe af engagerede frivillige, de ansatte og bestyrelsen, samt den lange række af sponsorer og øvrige aktører, der gør det hele muligt,” siger Nicki Quist.

Bestyrelsesformand Ulrich Gorm Albrechtsen fortæller, at han og den øvrige bestyrelse glæder sig til at videreudvikle det Fermaten, som i den grad er formet af den nuværende og snart tidligere leder Rikke Andersen.

”Rikke har stået i spidsen for et Fermaten, der har udviklet sig markant henover årene. Hun har skabt rammer og muligheder for Fermaten. Det skylder vi hende en stor tak for, og jeg ønsker Rikke al muligt held og lykke i det nye job,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen.


Nicki Quist tiltræder i stillingen som spillestedsleder den 1. december 2023.

ANNONCE