Nyhed

Odense Kommune politianmelder direktør for skandaleramt spillested

I midten af oktober kom det frem, at Odense Kommune ville stoppe alle tilskud til Kansas City. Nu politianmeldes direktøren

Likviditetsproblemer var blandt årsagerne til, at Odense Kommune i slutningen af oktober i år besluttede at stoppe alle økonomiske tilskud til det odenseanske spillested Kansas City, som også stod for udlejning af øvelokaler til byens lokale musikere gennem Odense Øvelokaleforening. 

Kansas City beskrev dengang situationen som et "skrækscenarie" i et opslag på Facebook, da kommunens by- og kulturudvalg stemte nej til at støtte stedet økonomisk, og stedet dermed gik konkurs.

"Det skrækscenarie vi har frygtet i de sidste måneder, er desværre blevet til virkelighed. By – og kulturudvalget har i dag stemt nej til fortsat at støtte Kansas City i det omfang det er nødvendigt for at vi kan overleve. Situationen er kompleks, men den virkelighed vi står i lige nu er, at bestyrelsen og administrationen intet andet valg har end at påbegynde processen med at erklære vores forening, Kansas City, konkurs" skrev Kansas City den 25. oktober 2023. 

Nu politianmelder Odense Kommune den tidligere direktør Thomas Aarup for at indrapportere forkerte oplysninger om stedets medlemmer til kommunen. Det skriver TV2 Fyn.


Kansas City modtog kommunalt støtte, og så sent som i juni 2023 var Socialdemokratiet med til at samle et flertal, som endte med at redde spillestedet fra lukning. Dengang viste det sig nemlig, at spillestedet havde sendt forkerte medlemoplysninger til kommunen. De økonomiske støttemuligheder afhænger blandt andet af medlemmernes alder, og de forkerte oplysninger førte til, at støtten til Kansas City blev beskåret fra 2,1 millioner kroner til 600.000 kroner. Den daværende formand for spillestedet Lise Juncker Nielsen trak sig efterfølgende fra posten, og den daværende direktør Thomas Aarup blev fyret med ni måneders løn. Kommunen igangsatte her også en advokatundersøgelse, som skulle belyse det økonomiske forhold på stedet. Det er nu denne rapport, som danner grundlag for politianmeldelsen af den tidligere direktør. 

Thomas Aarup fortæller til TV2 Fyn, at de forkerte medlemsinformationer ikke var indberettet med vilje:

"Det er ikke noget jeg har gjort med vilje, og jeg har ikke personligt haft nogen vinding af de penge, som Odense Øvelokaleforening har fået. Nu må sagen gå i retten, og så må vi se, hvad udfaldet bliver der".

GAFFA følger sagen tæt.


LÆS OGSÅ: Lækkede dokumenter afslører opsigtsvækkende forhold om tidligere Tobakken-leder

ANNONCE