Nyhed

POSTPUNK-TRAGEDIE: Killing Joke-guitarist er død, 64 år gammel

Geordie Walker stod på scenen med bandet for blot et halvt år tid siden

Det er kun seks måneder siden, det britiske post-punk-band Killing Joke stod på scenen i Royal Albert Hall i London. Nu forlyder det så, at bandets 64-årige guitarist Kevin "Geordie" Walker er død af et slagtilfælde i en alder af 64 år. Det skriver flere internationale musikmedier søndag.

Walker blev ramt af et slagtilfælde fredag og gik bort på et hospital i Tjekkiets hovedstad Prag i går (26/11, red.), skriver NME. De efterladte bandmedlemmer udsendte søndag en officiel udtalelse på Instagram, hvori det hedder:

"Det er med enorm sørgmodighed, at vi kan bekræfte, at Killing Jokes legendariske guitarist Kevin 'Geordie'  Walker gik bort klokken 6.30 søndag i Prag efter at være blevet ramt af et slagtilfælde. Han var omgivet af sin familie. Vi er sønderknuste. Hvil i fred, bror."


Geordie Walker på scenen i Finland i sommeren 2009. Foto: Tuomas Vitikainen, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons
Geordie Walker på scenen i Finland i sommeren 2009. Foto: Tuomas Vitikainen, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Walker var med fra gruppens allerførste, selvbetitlede album i 1980 - i øvrigt et album, den amerikanske kollega Dave Grohl engang i et interview med Kerrang! har kaldt en af sine yndlingsplader; Metallica indspillede sangen "The Wait" fra Killing Joke til deres 1987-ep The $5.98 E.P. – Garage Days Re-Revisited.

Killing Joke har været forholdsvis sjældne gæster herhjemme de senere år. De optrådte på Roskilde i 2011 og i Pumpehuset i København i 2016. Deres senest studiealbum er Pylon fra 2015.


Britisk pionermusik fra en kælder i Prag

ANNONCE