Nyhed

REINKARNERET: Tricky kommer til Danmark med godt 30 år gammelt debutalbum

Publikum kan se frem til en musikalsk tidsrejse i foråret 2024

Han er blevet kaldt ”The Godfather of Trip Hop” og var med til at definere lyden af Massive Attacks skelsættende debutalbum Blue Lines fra 1992. Nu giver den britiske rapper, sangskriver og producer Tricky sin første danske koncert i otte år, når han den 18. marts 2024 indtager Store Vega i København.

Koncerten er en del af Trickys kommende Europaturné, som han har annonceret i anledning af albummet Maxinquaye (Reincarnated), som udkom i oktober måned. Albummet er en opdateret udgave af debutalbummet Maxinquaye fra 1995. Foruden at indeholde hele det originale album, byder den opdaterede version også på seks nye ”reinkarnerede” versioner af sange fra albummet, som Tricky har optaget i 2022.

I løbet af sin karriere har Tricky udgivet i alt 13 studiealbum inklusivt albummet When It’s Going Wrong, som udkom tidligere på året i marts måned. På sin kommende turné, og dermed også til koncerten i Store Vega, vil publikum dog primært tage med Tricky på en rejse cirka 30 år tilbage i tiden for at hylde sit debutalbum.


Sidst Tricky lagde vejen forbi Danmark var i 2016, hvor han både spillede på Voxhall i Aarhus samt i Pumpehuset i København. Sidstnævnte koncert blev anmeldt af GAFFAs Peter T. Aagaard, som noterede sig:

”Skal man beskrive Tricky og de transformationer, han siden debuten er gået igennem, er det oplagt at trække en linje tilbage til David Bowie. De har et slægtskab i den eksperimenterende, alternative tilgang til det musikalske udtryk. De genopfinder begge deres identiteter og leger med en fremmedhed, der rækker ud af vores verden, i Bowies tilfælde som musikalsk astronaut, mens Tricky føles som et rumvæsen fra planeten Bristol,” lød det blandt andet om koncerten, der i øvrigt modtog fire stjerner.

Billetsalget til koncerten starter denne onsdag den 29. november klokken 11 via Ticketmaster.


Tricky-albumanmeldelse: Skitser, som rækker langt

ANNONCE