Nyhed

UNDER STJERNERNE PÅ HIMLEN: Anders Matthesen har hovedrollen i ny Tommy Seebach-spillefilm

Spillefilmen om den afdøde Seebach senior forventes at få Danmarkspremiere i 2025

I 2018 fik vi John Mogensen-filmen Så længe jeg lever. Sidste år var turen kommet til Flemming ’Bamse’ Jørgensen i Bamse-filmen. Nu er endnu et portræt af en af dansk musikhistories store personligheder på vej.

Under stjernerne på himlen en kommende ny, dansk spillefilm, der fortæller historien om Tommy Seebach, der i 1979 vandt Dansk Melodi Grand Prix med hit-sangen ”Disco tango”.

Ifølge en pressemeddelelse bliver filmen dog også en familiehistorie – ”et drama om en far, der kom så langt ud i sit misbrug, at han måtte flytte fra sin kone og børn, før han endelig forstod og fik vist dem, hvad de betød,” lyder beskrivelsen.


I hovedrollen som Tommy Seebach er komiker, skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør Anders Matthesen. Om filmen udtaler han i pressemeddelelsen.

Under stjernerne på himlen er en både barsk og rørende historie om en mand, der indædt kæmper for at forblive på toppen og samtidigt opretholde et familieliv. En presset mand, der ender med at miste sig selv i forsøget på at indfri både egne og andres forventninger.”

”Tommy Seebachs konstante higen efter anerkendelse og hans store kærlighed til familien nærmest spændte ben for hinanden. Vi møder Tommy, både når han er mest inspireret og energisk, og når han er i sit livs nedtur,” fortsætter filminstruktør Kasper Gaardsøe i pressemeddelelsen og tilføjer om valget af netop Anders Matthesen i rollen som Seebach:


”Opgaven med at portrættere en ikonisk og elsket karakter som Tommy kræver stort mod! En karakter der både indeholder stor smerte og angst blandet med musikalitet og kærlighed til familien. En folkelig entertainer, der i virkeligheden er genert og bare helst gerne vil gemme sig i musikken. Med Anders Matthesen fandt jeg Tommy Seebachs ganske særlige energi og følsomhed. Anders’ helt unikke timing og hans musikalitet kombineret med hans store empatiske indføling med Tommy-karakteren gør ham til den helt rigtige til rollen.”

Under stjernerne på himlen er skrevet af manuskriptforfatterne Jannik Tai Mosholt og Stefan Jaworski. Selve filmen forventes at få premiere til februar 2025.  

Rasmus Seebach synger duet med sin far


ANNONCE