Nyhed

50 ÅR MED HIPHOP: Grandmaster Flash kommer til Danmark

Fejringen kommer også til at byde på opvarmning fra flere af dansk hiphops grand old masters - for eksempel MC Einer, Jesper Wildemand, DJ Jan, Deepee fra Rockers By Choice samt Dope Solution med blandt andet Al Agami

I 1973 lagde DJ Kool Herc grundstenen til hiphop-kulturen, da han afholdt et såkaldt block party i Bronx New York.

Spol frem til 2023 og tiden er nu inde til at fejre 50 år med hiphop. Det sker helt præcis lørdag den 9. december i København, når en af hiphoppens originale stormestre, nemlig Grandmaster Flash, indtager Amager Bio med sit nye virtuelle show Birth Of A Culture.

Showet er ikke kun en koncert. I en pressemeddelelse beskrives det som ikke mindre end ”en multimedieekstravaganza aften”, der blander billeder, videoer, fortællinger og interaktive elementer – alt sammen for at hylde hiphop-genrens koryfæer, ånd og kulturelle betydning.


Grandmaster Flash har også rødder i New York-bydelen Bronx og blev tidligt i sit liv fascineret af både musik og mekanik. Det ledte til, at han blev en stilskaber inden for hiphoppen sammen med Kool Herc og Afrika Bambaataa. Han er desuden kendt for sit samarbejde med hiphop-gruppen The Furious Five, som sammen med ham er optaget i Rock & Roll Hall of Fame.

I 2016 blev Grandmaster Flashs store indsatser og betydning for hiphop-kulturen anerkendt i Netflix-serien The Get Down, som skildrer hiphoppens spæde barndom. Her fremhæver serien Flash som en vigtig karakter for flere artisters udvikling.

Når Grandmaster Flash indtager Amager Bio bliver det ikke alene. Fejringen kommer også til at byde på opvarmning fra flere af dansk hiphops grand old masters - for eksempel MC Einer, Jesper Wildemand, DJ Jan, Deepee fra Rockers By Choice samt Dope Solution med blandt andet Al Agami.  


Billetsalget starter nu på mandag den 9. oktober kl. 10 via Billetlugen.  

Køb billet her

Interview: Grandmaster Flashback til da en endefuld og et farvekridt blev til hiphop


ANNONCE