Nyhed

Esbjerg Kommune indleder forhandlinger med Fabrikken

Man rykker tættere på en afgørelse for fremtidens spillested i Esbjerg Kommune

I går mødtes repræsentanter fra Esbjerg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalget med  nøglepersoner bag ansøgningen om overtagelse af det nu lukkede spillested, som er kendt som Tobakken, der gik konkurs tidligere i år. Det nye mulige spillested skal hedde Fabrikken, og holdet bag består blandt andet af bestyrelsesformand på projektet og tidligere EUC Vest-direktør Peter Amstrup, fremtidig leder Ronnie Hansen samt tidligere Tobakken-booker Sebastian Wolff, som også vil optræde som booker hos Fabrikken.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget hos Esbjerg Kommune Jakob Lose skrev i går en besked til GAFFAs skribent, hvor han beskrev mødet med ansøgeren i positive vendinger:

- Vi har haft et godt møde med Fabrikken i dag. Kultur- og Fritidsudvalget synes, at Fabrikken har sendt et rigtig godt oplæg frem, og efter mødet i dag har vi bedt forvaltningen om at indgå i realitetsforhandlinger med Fabrikken med henblik på at indgå en aftale. Der er nogle sten som skal ryddes af vejen, inden man kan indgå en aftale, men det tror, og håber jeg vil lykkes. Vi kan pt. ikke sige noget om hvornår en eventuel aftale bliver indgået, skriver Jakob Lose.


Leder for Esbjergs måske fremtidige spillested Fabrikken, Ronnie Hansen, var gæst hos musikjournalist Carsten Holms P6 Beat-program Musiklivet med Carsten Holm, mens resten af arbejdsgruppen var til møde hos Esbjerg Kommune. Under udsendelsen nævnes det, at arbejdsgruppen bag Fabrikken forventer at kunne åbne dørene for koncerter i løbet af 2024. Ronnie Hansen har været involveret i flere musikbranchekonstellationer gennem årene. Blandt andet som tidligere medejer og direktør for Pumpehuset i København. Under udsendelsen modtager Ronnie Hansen en tekstbesked, hvori det bliver bekræftet, at Esbjerg Kommune gerne vil indgå i realitetsforhandlinger med Ronnie Hansens arbejdsgruppe om et fremtidigt Esbjerg-spillested med arbejdstitlen Fabrikken:

- Man får jo ikke et direkte "ja" eller "nej". Man får at vide "ja, vi vil gerne arbejde videre, og nu starter vi realitetsforhandligerne". Det er det, vi lige har fået at vide, så det er vi enormt glade for. [...]  Der starter... Det helt umiddelbare det er at få lavet en aftale med kommunen, som alle er enige om. Og der kan det jo i princippet stadigvæk gå galt. Der er en ret god stemning mellem den gruppe, som jeg er med i og kommunen. Så vi har en megen stor forhåbning omkring, at det skal vi nok få landet. Og så starter der jo... Vi har simpelthen så mange lister og processer, så du tror, det er løgn. Men noget af det som starter - og som skal gå ret stærkt - er at få etableret en fornuftig kontakt med musikernes repræsentanter, sådan at vi forhåbentligt kan snige os med i noget af den booking, der foregår for efteråret 2024 lige nu. Det er den store drøm. Det vil vi gerne i gang med. Og så er der alt det andet: Fadølsanlæg, logo, ansatte, you name it, fortæller Ronnie Hansen i Musiklivet med Carsten Holm i går d. 23. oktober 2023.

GAFFA følger sagen tæt. 


ANNONCE