Nyhed

Han måtte undvige flaskekast fra vrede Slayer-fans. Nu udgiver Serj Tankian filosofisk selvbiografi

Den armenskfødte System of a Down-frontmand er bogaktuel til foråret

Det er efterhånden 25 år siden, amerikanske System of a Down udgav deres selvbetitlede debutalbum - og fulgte op med Toxicity (2001), Steal this Album (2002) og koncerter i KB Hallen i november '98 og Valbyhallen i sommeren 2005

I 2017 var Serj Tankian og kompagni tilbage i Danmark for at give koncert på Copenhell - og nu er der så nyt fra den efterhånden 56-årige sanger. Han har nemlig varslet udgivelsen af selvbiografien Down With the System, som udkommer den 14. maj 2024 på forlaget Hachette Books.

"Bang! - jeg har skrevet en ny bog! Jeg har haft kæmpe optur over at arbejde på denne filosofiske erindringsbog, som blev udklækket ved et uheld og har givet mig en enestående mulighed for at dykke dybt ned i min familiehistorie, mine egne motivationsfaktorer fra en tidlig alder og lektier, som jeg ikke anede at jeg havde lært," skriver Tankian på det sociale medie X.

Han suppleres af forlaget, som i en pressemeddelelse - her citeret fra Rolling Stone - beskriver Down with the System således:


"(Den er, red.) langt mere end en rock'n'roll-fabel. Det er en immigrants historie, en aktivists vækkelsesberetning og en åndelig rejse fra mørke og ind i lyset," skriver forlaget og lover, at bogen giver mulighed for at følge Tankian, når han "undgår glasflasker kastet af vrede Slayerfans, slutter sig sammen med Tom Morello for at agitere for social retfærdighed overfor sagesløse metalhoveder og diskuterer med politibetjente, hvordan man bedst får kontrol over uregerlige fans."

Tankian var senest aktuel med ep'en Perplex Cities, som han udgav i eget navn - og på eget selskab - i efteråret 2022.

Hør System of a Downs første to sange i 15 år


ANNONCE