Nyhed

Jelling Musikfestivals største overskud nogensinde - alle penge skal væk

For andet år i træk skaber Jelling Musikfestival rekordoverskud

Det var nogle særligt gode dage på Jelling Musikfestival i maj 2023 I hvert fald, hvis man skal tro regnskabet efter den fire dage lange non-profit-festival, som i år tiltrak hele 5000 frivillige kræfter. 

Overskuddet efter dette års Jelling Musikfestival er på 8 millioner kroner, og er altså det største overskud siden festivalen blev afholdt for første gang i 1989. Dette år slår desuden sidste års rekord som lød på 5,6 millioner. Direktør for festivalen Line Mosfelt fortæller til GAFFA, at de ikke har noget konkret bud på, hvorfor lige 2023 har været et ekstra godt år i Jelling: 

- Vi synes egentlig ikke, vi har lavet noget afgørende om, men kan konstatere, at vi havde dejligt mange gæster på pladsen. Både vores partoutbilletter og lørdagsbilletter var udsolgt. Vi kunne se, at der var mange velbesøgte, følelsesladede og samlende koncerter, som vi vurderer fik gæsterne til at ankomme tidligt og gå hjem sent. Og derudover må vi også bare sige, at vores seje frivillige havde travlt i boder og barer, fortæller direktør Line Mosfelt.


Hvorvidt Jelling Musikfestival forventer at kunne ramme tre rekordoverskud i træk til næste år, er der dog ingen garanti for. Musikfestivalen faldt nemlig særligt heldigt i år, da pinsedagene garanterede en tiltrængt fridag efter festivalen for mange af gæsterne. Samme helligdagstiming sker dog ikke i 2024:

- Både 2022 og 2023 var rekordår, men rekorder er ikke noget vi stræber efter. Vi stræber efter at skabe en samfundslomme, hvor gæsterne kan sænke skuldrene og feste for fællesskabet, og det forventer vi at ramme igen. I år faldt festivalen i pinsen, og helligdage hjælper typisk på tilstrømningen. Næste år ligger vi ikke ifm. fridage, så vi tilpasser selvfølgelig forventningerne efter forholdene uden at gå på kompromis med at sammenstykke 4 festivaldage med fuld knald på fællesskabet, siger direktør for Jelling Musikfestival Line Mosfelt til GAFFA.

Hele overskuddet skal uddeles
Da der er tale om en non-profit-festival skal millionbeløbet nu uddeles i samarbejde med artister, konferencierer, gæster og samarbejdspartnere. Derfor har festivalen nu åbnet for ansøgninger til en lang række sociale initiativer. Jelling Musikfestival har gennem årene uddelt 50 millioner kroner til forskellige almennyttige formål, og den næste ansøgningsfrist er d. 19. november 2023. Læs mere her. 


LÆS OGSÅ: NYT UDSPIL: Økonomisk indsprøjtning til folkeskolens musiklokaler

ANNONCE