Nyhed

Karl William annoncerer Danmarksturné: ”Trangen til at dele ud er større end nogensinde”

Den danske sanger og sangskriver er igen klar til at indtage de danske landeveje med en ny forårsturné

I september udgav han singlen ”For stort til én” sammen med musikerkollegaen August Høyen. Nu fortæller Karl William, at han er klar til at dele endnu mere ud af sin musik med en forårsturné i det nye år.

Turnéen bliver en rejse rundt til landets fire største byer med første koncert den 17. maj på Skråen i Aalborg og sidste koncert den 30. maj på Posten i Odense. I en pressemeddelelse sætter Karl William ord på de kommende koncerter:

”Jeg har med garanti aldrig haft mere lyst til at spille live, end jeg har nu. Jeg kan mærke, at trangen til at dele ud er større end nogensinde, og derfor bliver det en tour, der vil sidde fast i mine erindringer for altid. Alt føles nyt, og det er et tegn og en følelse, jeg har tænkt mig at tage enormt seriøst. Jeg glæder mig helt vildt meget til at komme ud og se jer alle sammen!”


Læs også: Stort Karl William-interview: Når roen er kreativitetens katalysator

Karl William debuterede i 2014 med albummet Døende, som sikrede den dengang 19-årige sanger P3’s talentpris. Albummet blev fremhævet af GAFFA for at være ”et sjælfuldt univers, som er ret unnikt på den danske musikscene.”

Året efter fulgte han op med albummet Placebo, som vandt hovedprisen ved P3 Guld. Sidste år udgav Karl William sit fjerde album med titlen Ren. Albummet blev blandt andet anmeldt af GAFFAs Josephine Andersen, som kvitterede med fire stjerner.


”På sin vis er Karl William med Ren vendt hjem til sit musikalske udgangspunkt, og har fundet den, for ham, rette frakørsel på popmotorvejen. Der hvor han har mere medbestemmelse i forhold til retning, og ikke partout skal følge den lige asfalterede popvej. Men hvor han samtidig er lidt mere på egen hånd og lidt tættere på kanten, hvor sikkerhedsnettet ikke er helt så finmasket i tilfælde af, at han træder for langt frem. Ren byder på en originalitet og en ægthed, der, set i bakspejlet, nok i virkeligheden har manglet lidt på de forrige udgivelser, og viser at fortiden også af og til har sin ret i fremtiden,” hed konklusionen i anmeldelsen.

Billetsalget til forårsturnéen 2024 starter onsdag den 1. november klokken 9 og kan findes her.

Se den fulde turnéplan

  • 17.05 - Skråen i Nordkraft, Aalborg
  • 23.05 - Hotel Cecil, København K
  • 25.05 - Lille Sal i Musikhuset Aarhus, Aarhus
  • 30.05 - Posten, Odense

Karl William er sin egen værste fjende – men det swinger


ANNONCE