Nyhed

NY MÅLING: Musikspillende borgere blandt landets mest aktive kulturforbrugere

Fans af klassisk musik er "kulturelle superbrugere", mens den største andel af de adspurgte foretrækker en tur i biografen

Spiller du musik i fritiden? Så går du sandsynligvis også til flere koncerter end din nabo, som ikke spiller musik. Det viser en ny måling foretaget af Epinion på vegne af Applaus, som er en institution, der arbejder med publikumsudvikling i det danske kulturliv. 

Målingen viser, at borgere med kulturelle hobbyer også er blandt dem, som selv deltager mest i kulturelle arrangementer. Tendensen går på tværs af stilarter og genrer, og tæller altså også biblioteks- og museumsbesøg, biografer og klassiske samt rytmiske koncerter. 

Det er dog særligt fans af klassisk musik, der er blandt de mest aktive kulturbrugere, hvorfor målingen kalder gruppen for "kulturelle superbrugere". Borgere som selv spiller, eller har spillet klassisk musik, besøger professionelle kulturoplevelser 15% mere end borgere uden klassisk musik som fritidsinteresse. Samtidig er det dog klassiske koncerter, som der bliver brugt færrest penge på blandt de adspurgte. Over halvdelen af borgerne forventer til gengæld at besøge biografen i løbet af de næste to måneder. 


Også rytmiske fritidsmusikere går til flere rytmiske koncerter end borgere, som ikke selv spiller, eller har spillet rytmisk musik - her er der tale om en forskel på 21%. 

Målingen udkommer som en del af Applaus' Kulturbarometer, og foregår ca. hver anden måned i samarbejde med Epinion. Denne datasamling er den syvende måling i sæson 2022-23, og indeholder 1004 besvarelser. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Få musikken til at blomstre nedefra


ANNONCE