Nyhed

Tidlig elektronisk klassiker fremføres live i Danmark - men ikke af sin ophavsmand

Det bliver uden Mike Oldfield når 1973-klassikeren Tubular Bells fremføres live i Danmark til foråret

I maj 2023 var det nøjagtig halvtreds år siden, en dengang 20-årig Mike Oldfield udgav sit mestendels instrumentale debutalbum Tubular Bells.

I dag har Oldfield rundet de 70 - og har da også valgt at blive hjemme, når albummet fremføres live i KB Hallen den 3. marts 2023. Koncerten falder i kølvandet på en turné i Storbritannien, hvor Oldfields kollega Robin A. Smith har fået den betroede opgave at bringe det klassiske album til live.

Robin A. Smith har samarbejdet med Mike Oldfield på de to opfølgere Tubular Bells 2 (1992) og Tubular Bells 3 (1998) samt ved talrige live-optrædener - herunder ved åbningsceremonien for De Olympiske Lege i London i 2012, hvor Smith første gang foreslog Oldfield at skabe en liveversion af den oprindelige Tubular Bells.


Det fremgår i en pressemeddelelse, hvor Smith samtidig udtaler om den aktuelle turné:

- Det er et ægte privilegium at opføre dette ekstraordinære værk. Det er lige så friskt i dag, som det var, da Mike skabte det i 1971 - og jeg elsker at få chancen for at præsentere det for nye publikummer, samt dem der, ligesom jeg selv, stadig er uendeligt betaget af det, hver gang de hører det, siger Smith og tilføjer:

- Det vidunderlige ved Tubular Bells er, at det aldrig synes at blive gammelt. Det tager dig med på en rejse gennem progressiv rock og elektronika, blues, folk, jazz og klassisk musik, og undervejs fremmaner det en unik melodisk skønhed og masser af drama.” 


Ved koncerten i KB Hallen vil publikum - foruden debutalbummet - kunne se frem til at høre Oldfield-favoritter som "Moonlight Shadow," "Summit Day," "Family Man og "Ommadawn." Billetter til koncerten i København går i gang 13. oktober klokken 10.00 - og ifølge Oldfield selv er der grund til at glæde sig:

- Jubilæumskoncerten for Tubular Bells bliver spektakulær. Og der er naturligvis ingen andre end Robin, der kan realisere konceptet, udtaler Mike Oldfield i pressematerialet. 

Selvom du ikke har siddet i en tæt hashtåge i '73 og stenet til Tubular Bells er der en vis sandsynlighed for, at du kender musikken. Den blev nemlig brugt som soundtrack til William Friedkins gyserklassiker The Exorcist, som havde premiere et halvt års tid efter albummet udkom.


Mike Oldfield er sur

ANNONCE