Nyhed

DE SMÅ SYNGER: Klassisk børnesangbog fejres med jubilæumsudgave - og nyt album fra kendt dansk sanger

"De små synger er kulturarv og noget af det, som alle os, der laver musik for børn, bygger videre på"

I år er det 75 år siden, den første udgave af sangbogen De små synger så dagens lys - med de klassiske illustrationer af Bitte Böcher og det autoritative udvalg af klassiske, danske børnesange.

Nu markeres fødselsdagen for den kendte og elskede sangbog så med en ny udgave - som er et loyalt genoptryk af originalen, men til lejligheden forsynet med guldtryk på den ikoniske forside.

Første sang i bogen er "Se den lille kattekilling" - og så kører det ellers derudaf med titler som "Oles nye autobil," "Den lille Ole med paraplyen" og utallige. Bogen indeholder også flere tekster af Harald Bergstedt - herunder "Hør den lille stær" og "Jeg ved en lærkerede"


Det var et ganske kontroversielt valg ved udgivelsen i 1948, hvor Bergstedt var bandlyst fra både forfatterforening, DR og de gode selskab i al almindelighed på grund af sine nazistiske sympatier under besættelsen.

Samtidig med genudgivelsen af sangbogen, som er på gaden den 29. september, udkommer et digitalt album, hvor Thomas Buttenschøn fortolker ti af sangene fra bogen. 

"De små synger er kulturarv og noget af det, som alle os, der laver musik for børn, bygger videre på. Det vil jeg meget gerne være med til at fejre," udtaler Buttenschøn i en pressemeddelelse.


I anledning af udgivelsen giver han en minikoncert i forlagets lokaler i indre København. Det foregår den 1. oktober klokken 10.00 og billetter til 30 kroner kan købes her.

HVIS DU SIGER MISSETAND: Mangeårig GAFFA-skribent udgiver stor bog om børnemusik

ANNONCE