Nyhed

LIGE NU: Flere gratis tourbusser skal styrke landets unge vækstlag

Flere lokalområder får snart mulighed for at opleve nye talenter, når Tuborgfondet og Dansk Live sender flere busser på vejene

Hundredvis af unge spirende artister har de seneste år haft mulighed for at ansøge om at låne en tourbus ganske gratis gennem initiativ fra Tuborgfondet og Dansk Live. Indtil nu har der stået to busser til rådighed i København og én i Aarhus. Men nu kan endnu flere unge artister snart komme på landevejen, når Dansk Live og Tuborgfondet udvider initiativet til også at omfatte tourbusser i Aalborg og Odense.

Dansk Live skriver i en nyhedsartikel på deres hjemmeside, at initiativet skal være med til at sikre, at endnu flere unge musikere har mulighed for at rejse og udbrede deres musik foran et publikum rundt omkring i landet. De nye busser vil dermed både være en støtte til de unge talenter, men også for lokalområderne som får lov til at opleve vækstlaget indenfor ny dansk musik:

- Vi arbejder for at skabe de bedste betingelser for musikmiljøet og -vækstlaget i Nordjylland, så vi er selvfølgelig meget glade for at se et initiativ som dette komme til området. Vi oplever en stor efterspørgsel, så den her bus vil uden tvivl gøre en kæmpe forskel, og vi glæder os meget til at se endnu flere unge artister komme på landevejen, siger daglig leder af Kompetencecenter for Rytmisk Musik Aalborg, Søren Burholt Kristensen.


Musik på grøn energi

Ud over udvidelsen af initiativet til Aalborg og Odense vil man også kunne møde en eldrevet varevogn på vejene i København, som skal kører de kortere ruter til spillesteder i hovedstadsområdet. Dansk Live skriver, at el-varevognen dermed kan frigøre de to tourbusser i København, så endnu flere unge artister kan komme på landevejen.

- Unge talenter er med til at forny musiklivet. Vi er begejstrede for at se, hvordan Tourbusserne har hjulpet så mange forskellige talenter på vej. Vi er stolte af at støtte initiativet og glæder os over, at endnu flere musikere nu får mulighed for at optræde live rundt om i landet – muligheden for grøn kørsel i København er virkelig også en positiv nyhed, siger sekretariatschef i Tuborgfondet, Peter Giacomello.


Udover flere hjul til musikken er der nu også andre aktører, som kan ansøge om at låne tourbusserne gratis. Det gælder arrangører af eksempelvis festivaler, koncerter eller andre musikarrangementer.

Man kan ansøge om at låne tourbusserne her.

LÆS OGSÅ: Hvorfor når mange kvinder og kønsminoriteter ikke længere end musikskolen? Nyt projekt satser på mere imødekommenhed i øvelokaleforeningerne


ANNONCE