Nyhed

RAP-MAGI FOR TREDJE GANG: Nyt Nas-album udkommer i nat

Mindre end to måneder efter sit seneste album er den amerikanske rapper igen klar med ny musik

I sidste uge skabte et kryptisk Instagram-opslag nervøsitet hos flere Nas-fans, da den rutinerede rapper postede en video med ordene ”The finale”. Var Nas mon i gang med at annoncere sin pension?

Tværtimod.

I forgårs (tirsdag) annoncerede Nas sit nye album Magic 3 - albummet udkommer i aften kl. 21.00 amerikansk tid (kl. 03:00 i nat dansk tid), mens rapperen kan fejre sin 50 års fødselsdag. Det skriver Pitchfork.


Magic 3 markerer slutningen på den anden album-trilogi, som Nas har lavet i samarbejde med produceren Hit-Boy. Deres første samarbejde, albummet King’s Disease vandt i 2020 en Grammy for ’Bedste rap album’ – og markerede også Nas’ første Grammy-sejr efter 14 nomineringer siden 1996.

I juni i år lagde Nas vejen forbi København, da han indtog Royal Arena med sin New York State of Mind Tour.

GAFFAs Peter T. Aagaard anmeldte koncerten og brugte i den anledning et par linjer på at fremhæve den rolle, Nas har spillet i hiphop-genrens udvikling, særligt med sit debutalbum Illmatic fra 1994.  


”Da det udkom, satte det nye standarder for, hvordan man opbygger et hiphop-album musikalsk. I stedet for at have en fast producer til at skabe musikken, begyndte man at bruge en stribe stjerneproducere til at skabe en fælles lyd til rapperen.”

Aagaard kvitterede med fem stjerner til koncerten i Royal Arena og konkluderede, at Nas langt fra er færdig med at markere sig på den internationale hiphop-scene.

”I år fylder hiphop-kulturen mere eller mindre officielt 50 år. Det samme gør Nas. Rappere, som man troede havde en levetid på max et årti, kan nu både skabe ny relevant musik og stå på scenen og få samme anerkendelse for deres livsværk som Stevie Wonder eller Elton John.”


Varm op til Magic 3 med det seneste Magic-udspil.

Nas er tro mod sig selv og hele sit bagland på trilogiens afslutning


ANNONCE