Nyhed

Rolling Stone-grundlægger fjernet fra bestyrelsespost efter opsigtsvækkende udtalelser om kvindelige og afroamerikanske musikere

Jann Wenner har valgt ikke at bringe interviews fra kvindelige eller afroamerikanske musikere i sin nye bog. Hans begrundelse mødes med kritik og store konsekvenser

En af grundlæggerne bag det historiske musikmedie Rolling Stone, Jann Wenner, er blevet fjernet fra sin bestyrelsespost i Rock & Roll Hall of Fame Foundation. Det skriver CNN i dag, hvor man kan læse, at beslutningen blev taget i søndags på baggrund af et interview til The New York Times, hvor Jann Wenner er blevet kritiseret for at komme med diskriminerende udtalelser om kvindelige og afroamerikanske musikere.

Interviewet fandt sted i anledningen af Jann Wenners kommende bogudgivelse The Masters, som indeholder en lang række interviews, som Wenner har lavet med prominente artister gennem sin lange karriere ved Rolling Stone. Der er dog ikke interviews med hverken kvinder eller afroamerikanske artister i bogen, hvilket Jann Wenner bliver udspurgt om i interviewet til The New York Times:

- De (artisterne, red.) skulle opfylde et par kriterier, men det var bare min personlige interesse og kærlighed til dem. For så vidt angår kvinderne, var der bare ingen af ​​dem, der var velformulerede nok på et intellektuelt niveau, sagde Jann Wenner i sit interview til The New York Times.

Jann Wenner grundlagde Rolling Stone magasinet tilbage i 1967 sammen med musikkritiker Ralph J. Gleason, og solgte sidenhen det historiske musikmagasin i 2017. Jann Wenner bliver også mødt med kritik for sine udtalelser om, hvorfor afroamerikanske musikere heller ikke har fået plads i bogen The Masters:


- Stevie Wonder er jo et geni, ikke? Jeg formoder, at når man bruger et ord så bredt som 'Masters', så er det forkert at bruge det ord. Måske Marvin Gaye eller Curtis Mayfield? Jeg mener bare ikke, at de artikulerede på det niveau, uddyber Jann Wenner til avisen.

Udtalelserne har sidenhen udløst stor kritik mod Jann Wenner og i søndags skrev en talsmand for Rock & Roll Hall of Fame Foundation til CNN, at Wenner altså ikke længere er en del af bestyrelsen. Jann Wenner har selv udsendt en udtalelse gennem forlaget Little, Brown & Company, hvor han undskylder for sine udtalelser om kvindelige og afroamerikanske musikere:

- I mit interview til The New York Times kom jeg med nogle udsagn, som underminerer bidragene, genierne og indflydelsen fra afroamerikanske og kvindelige artister og jeg underskylder helhjertet for de udsagn. The Masters er en samling af interviews, jeg har lavet gennem årene, og der troede jeg, at det var bedst at præsentere en idé om rock 'n' rolls indflydelse på min verden; det var ikke meningen, at de skulle repræsentere hele genren og dens forskelligartede og vigtige bidragsydere, men i stedet skulle de afspejle højdepunkterne i min karriere, og de interviews, som jeg følte, illustrerede bredden og oplevelserne i løbet af min karriere. De afspejler ikke min påskønnelse og beundring for utallige verdensforandrende kunstnere, hvis musik og ideer jeg ærer, vil fejre og promovere så længe jeg lever. Jeg forstår fuldt ud kritikken af dårligt valgte ord, og undskylder dybt, og accepterer konsekvenserne, skriver Jann Wenner gennem forlaget Little, Brown & Company som står bag udgivelsen af bogen The Masters.


Ifølge forlaget bliver boget frigivet til salg d. 26. september. Jann Wenner blev en del af Rock & Roll Hall of Fame tilbage i 2004, og han var med-grundlægger af Rock & Roll Hall of Fame Foundation, hvis bestyrelse han altså nu er blevet fjernet fra.

LÆS OGSÅ: Hvorfor når mange kvinder og kønsminoriteter ikke længere end musikskolen? Nyt projekt satser på mere imødekommenhed i øvelokaleforeningerne

ANNONCE