Nyhed

Runrig-forsanger Bruce Guthro er død

Den canadiske sanger og sangskriver er gået bort efter et årelangt cancerforløb

Efter at have kæmpet i årevis, tabte Runrig-forsanger Bruce Guthro i tirsdags kampen mod kræft, 62 år. I går delte bandet den triste nyhed i et Facebookopslag:

”Det er med de tungeste hjerter og dybeste sorg, at vi informerer jer om nyheden, at Bruce døde i går aftes, efter at have tabt en lang kamp mod kræften, som har stået på over mange år. Alle med tilknytning til Runrig er knuste over tabet af en kær ven og sådan en speciel musikalsk kollega,” lyder det i opslaget.

Bandet slutter opslaget med at sende deres tanker til Guthros familie.   


Guthro blev forsanger i Runrig i 1998, efter Donnie Munro forlod bandet. Ifølge vennen og det tidligere bandmedlem, Pete Wishart, havde gruppen næsten opgivet jagten på en ny forsanger, da Guthro valgte at gå til audition.

”Bruce kom ind, den dag Skotland spillede mod Brasilien i verdensmesterskabet i 1998, og vi havde et halvt øje på fodbolden og et halvt øje på Bruce. Da Bruce begyndte at synge, vendte vi os om, mens vores kæber næsten ramte gulvet over kvaliteten af Bruces stemme,” skulle Wishart have udtalt ifølge BBC til radiostationen BBC Radio Scotland.

Runrig har eksisteret siden 1973 og fik deres gennembrud med albummet The Cutter and the Clan fra 1987.


Gennem årene har Runrig lagt vejen forbi Danmark flere gange. Senest GAFFA anmeldte det skotske band var i 2006, da de gæstede Smukfest. Dengang blev det til tre stjerner fra GAFFAs Ole Rosenstand Svidt.

Runrig slår Rihanna og Sia på hitlisten

ANNONCE