Nyhed

SJOV MED DANSK DRUK-KULTUR: Hør Frit Løb og Per Vers teame op på moderne drikkevise

Hvad har hektiske byture og Ludvig Holberg til fælles? De indgår begge på Frit Løbs nye single

”Det så’n vi laver business, nu går vi efter Guinness, abe på min skulder, den står og hælder gin i,” bliver der sunget på Frit Løbs nyeste single.

I selskab med ord-magiker Per Vers har de udgivet sangen ”Hvorfor drikker Jeppe?” som den tredje og sidste single, inden ep’en I Tide udkommer den 20. oktober.

Sangtitlen refererer til den klassiske 1700-tals Ludvig Holberg-komedie, Jeppe på bjerget. Og på den nye single bliver Jeppe indhyllet i hvad Frit Løb kalder et humoristisk bidrag og indspark til dansk drukkultur.


”De første to vers kredser om indtil flere hektiske byture i en bombastisk ordstrøm, mens Per Vers’ sidste vers samler Ludvig Holberg-referencen med sin dans på møddingen og et ’klassisk digt om at falde i gryden ligesom Asterix’,” Fortæller Frit Løb i en pressemeddelelse.

Bag Frit Løb er Jonas Højmark og Cillian Murphy. I 2021 debuterede de med ep’en Fri Fantasi bestående af seks numre. Albummet blev blandt andet anmeldt af GAFFAs Elias Kvist, som kvitterede med tre stjerner til duoen.

”Der er mange eksempler på feel good-jams i hiphoppens verden, og når det fungerer, er det noget af det bedste. Men der stikker allerhyppigst et eller andet under; alternative ord og vendinger, der afslører flere nuancer til narrativet. Frit Løbs debut lægger alt midt ud på bordet og konstaterer, at det sgu da er ret chilleren at bo i København. Det er knusende mageligt at lytte til, men heller ikke mere end det,” lød vurderingen blandt andet.


Hør Frit Løbs moderne drikkevise

Sidste omgang var kun begyndelsen


ANNONCE