Nyhed

EFTER DØDSFALD: Rednex slår verdensrekord med 30 år gammel sang

Et Youtube-fænomen har fået sangen "Cotton Eye Joe" fra '94 til at gå viralt de seneste uger

Det svenske eurodanceband Rednex fik et kæmpehit med deres version af sangen "Cotton Eye Joe," som udkom i 1994. Nu har sangen, som har hjemsøgt dansegulve lige siden, fået nyt liv gennem YouTube-fænomenet "Gegagedigedagedago," hvori sangen indgår.

Det vil være en underdrivelse at sige, at sangen er gået viralt: I den forløbne weekend havde i alt tre milliarder mennesker de seneste 26 dage set videoer, hvori den indgik. Det er en verdensrekord.

"Hele holdet sidder bare og måber, kniber sig i armen og fatter ingenting. Tallene er af en størrelse, hvor folk knap nok tror os, når vi fortæller om det. Det vil vi gerne have, at de begynder på - så vi kan komme i gang med at fejre," udtaler Pat Reiniz fra Rednex i en pressemeddelelse.


Tilbage i januar landede den triste nyhed om, at den tidligere Rednex-sanger Anders Sandberg var gået bort i en alder af 55 år. Efter successen med "Cotton Eye Joe" i midten af halvfemserne gennemgik Rednex flere udskiftninger, og i 2001 kom den dengang 32-årige Anders "Dagger" Sandberg med ombord.

"Vores hjerter er knust. Vores Rednex-familie bliver aldrig den samme igen. Du vil blive savnet så meget...vores legende...det her er en af de tristeste dage i Rednex' historie. Dagger, vi elsker dig," lød det i vinters i et Facebookopslag, som blev ledsaget af en stribe livebilleder fra sidste år.

Nu kan du købe Rednex


ANNONCE