Nyhed

Kaizer fejrer mindet om Kurt Cobain på ny single

Igennem den afdøde Nirvana-frontmand fortæller Kaizer om at have bipolar lidelse på ny sang

I dag er det 30 år siden, vi mistede Nirvana-frontmanden Kurt Cobain til selvmord. Her på GAFFA.dk har vi markeret det triste jubilæum med en stor portrætartikel over de seneste dage - og på selve dagen i dag markeres trediveårsdagen også af den danske sanger og sangskriver Kaizer.

Hun udgiver nemlig singlen ”Kurt Cobain,” der - som titlen antyder - hylder Cobain, samtidig med at den sætter ord på Kaizers egen bipolare lidelse. 

“Nirvanas Nevermind var det allerførste album, jeg købte til mig selv. Indtil da havde jeg kun lyttet til mine forældres firsersamling og cd'er fået i fødselsdagsgave som Aqua og Black Eyed Peas. Men cirka tolv år gammel var jeg på indkøbstur med min mor og fik lov til at gå alene ind i en pladebutik,” fortæller Kaizer i en pressemeddelelse og fortsætter:


”Jeg var en lille 00’er emo-girl dengang og følte mig rigtig sej, men også super kejtet og ‘kan-de-se-jeg-aldrig-har-gjort-det-her-før’-agtig, i punkrock-afdelingen af forretningen, hvor jeg derfor med lidt hast finder et random album, jeg syntes havde en grineren forside-undervandsbabyen, der svømmer efter amerikanske dollars på en fiskekrog.”

Kaizer går i daglig tale under navnet Karen Stenz Lundqvist, og skal til maj spille på Spot Festival. Hun debuterede i 2021 med ep’en Crying Like a Rose, som fik fire stjerner af GAFFA.

”De kan godt blive lidt lade at vende tilbage til, når nu vi lige har været helt oppe og ringe. Når den smule kritik så er givet, vil jeg glæde mig til at give Kaizer endnu flere lyt i fremtiden, live såvel som i høretelefonerne. Det her bliver spændende at følge med i,” lød det i anmeldelsen.


”Jeg hørte Nevermind på repeat på mit kiksede teenageværelse. Jeg kan huske, at jeg slog mit hoved, første gang jeg ikke fik trykket stop på min sølvfarvede ghettoblaster, men lod cd’en køre videre, så albummets hemmelige 'ghost track' gik larmende i gang af sig selv, og jeg sprang forskrækket op," fortæller Kaizer i pressemeddelelsen, og fortsætter:

"Jeg har derfor altid haft en særlig forkærlighed for det album, da det var mit første rigtige møde med rockmusik på egen hånd.”

Ligesom Kurt Cobain lever Kaizer med bipolar lidelse. Lidelsen, gør at man i perioder har store udsving i humør og aktivitetsniveau. Kaizer har i længere tid være bange for at få en skæbne ligesom Cobain, hvilket hun prøver at italesætte med den nye single.


”Da jeg for nogle år tilbage blev diagnosticeret med bipolar lidelse, blev mit “bånd” til Kurt Cobain endnu stærkere. Jeg har derfor brugt ham og hans historie som en slags genkendelig figur til at kunne fortælle min egen historie. Det er nogle gange nemmere at fortælle historier via noget andet, og jeg ser ham som en slags åndsfælle, jeg kan spejle mig i. På godt og ondt,” slutter Kaizer pressemeddelelsen af.

TREDIVE ÅR EFTER: Her er historien om Kurt Cobain


ANNONCE