Nyhed

LYT: Nick Cave og Warren Ellis deler sang fra aktuel Amy Winehouse-film

Filmen er ude nu og hele soundtracket udkommer om en måneds tid

Det er længe siden, at det stod klart, at det produktive makkerpar Nick Cave og Warren Ellis skulle stå for soundtracket til den nye film om den afdøde, engelske sanger Amy Winehouse - og nu har de delt sangen "Song for Amy," som optræder i filmen.

Bag den biografaktuelle film - som har fået en blandet modtagelse - står instruktøren Sam Taylor-Johnson, som i filmen fortæller Winehouses historie fra teenageårene til årene som Grammyvindende verdensstjerne i 00'erne.

Ifølge NME var Cave og Ellis et indlysende valg for Taylor-Johnson, og "de eneste musikere," hun havde i tankerne til at lave musikken til Back To Black.


– Jeg har lyttet til alt det, de har komponeret gennem årene, og længtes efter at realisere drømmen om et samarbejde. Deres følsomhed og forståelse for den her historie har resulteret i noget dybt rørende og gribende filmmusik, udtaler Taylor-Johnson ifølge NME.

Filmens komplette soundtrack udkommer den 17. maj og inkluderer med sange med blandt andre The Shangri-Las, Billie Holiday, Minnie Riperton, Dinah Washington og Winehouse selv.

Siden soundtracket til John Hillcoats The Proposition fra 2005 har Cave og Ellis leveret lydspor til en lang række dokumentar- og spillefilm. En del af deres tidlige filmmusikblev samlet på dobbeltalbummet White Lunar fra 2009; se senere år har de markeret sig med soundtracks til blandt andet Loin Des Hommes, Hell or High Water og La Panthére des Neiges.


ANNONCE