Nyhed

Nyt samarbejde sætter fokus på mental trivsel blandt solo-artister

Genreorganisation sætter musikeres mentale trivsel i højsædet gennem et nyt samarbejde

RETTELSE: Det er tidligere fremgået af artiklen, at forløbet med MentalVoice kaldes "SOLO". Samarbejdet mellem genreorganisationen Rosa og MentalVoice er dog en tilføjelse til det allerede etablerede Rosa-projekt SOLO.

Genreorganisationen Rosa indgår et samarbejde med organisationen MentalVoice, der arbejder med at sætte fokus på mental trivsel, styrke og performancepsykologi i den danske musikbranche. Samarbejdet er opstået, da man gerne vil forbedre arbejdsforholdende for danske musikere ved at styrke den mentale trivsel blandt i artister i branchen. Samarbejdet med MentalVoice udgør derfor et tilbud til alle artister, som er en del af Rosa-projektet SOLO.

SOLO bryder med de vante koncertrammer, og tilbyder koncertoplevelser, som er målrettet sårbare unge mellem 15 og 30 år, der af personlige årsager ikke kan deltage til traditionelle livekoncerter. ROSA har gennem en open-call-invitation udvalgt 10 professionelle artister, som rejser ud i landet og spiller små intime solokoncerter for mindre grupper, hvor der også er indlagt tid til dialog. Gennem samarbejdet med MentalVoice får de udvalgte SOLO-musikere også mulighed for at modtage rådgivning, som kan styrke deres egen trivsel.

“Vi håber, at musikerne får mulighed for at arbejde med deres egen mentale styrke og trivsel og performance. At de kan reflektere over, hvordan de arbejder og trives bedst. Trivsel og performance hænger uløseligt sammen. Hvis du trives dårligt i det, du gør, så er det også sværere at performe optimalt,” fortæller Kamilia Amélie, der er mentor hos MentalVoice, og også selv er musiker. 

Samarbejdet er sat i verden på baggrund af flere års stigende fokus på mental sundhed i musikbranchen. Senest slog ny forskning fra Musiklivets Partnerskab For Bæredygtig Udvikling fast, at trivslen og den mentale sundhed blandt danske skabende og udøvende musikere er langt dårligere end i resten af befolkningen.

Forskningen viser blandt andet, at hver anden musiker har et unormalt højt niveau af angst, og hele 80 procent af de 25-29-årige musikere i undersøgelsen havde et unormalt højt angstniveau.


Jesper Borup, der er projektleder på SOLO, er enig i, at der brug for et større fokus på mental trivsel i musikbranchen. Han fortæller derfor i en pressemeddelelse, at det er vigtigt, at Rosa arbejder for at skabe et godt arbejdsmiljø for de musikere, der er tilknyttet Rosas projekter - herunder SOLO.

“Vi bestræber os på at tænke vores projekter i 360 grader, når det kommer til diversitet og trivsel. Når vi benytter mødet med livemusikken som et trivselsfremmende redskab, er det vigtigt for os at passe på musikeren og tilbyde dem, der har behov for det, sparring med professionelle, der arbejder med at skabe bedre trivsel for musikere i Danmark," fortæller Jesper Borup.

Gennem forløbet afholder MentalVoice en række samtaler og en workshop med SOLO-artisterne for at finde frem til, hvad der fylder for den enkelte og give dem relevante redskaber til eksempelvis at arbejde med præstations- og forventningspres. 

Musiker og jurist: "Folk vil jo egentlig bare gerne kunne forstå, hvad der står i deres kontrakt"


ANNONCE