Nyhed

POESI OG POLITIK: "Kan en digter finde poesi i noget så røvsygt som EU-politik?"

Hvordan hænger musik og poesi sammen med EU-politik?

Kan en digter finde poesi i noget så røvsygt som EU-politik? 

Sådan spørges retorisk i en pressemeddelelse, der samtidig fortæller historien om poet, lyriker og rapper Kasper Spez, der har sat sig en noget usædvanlig mission for. 

Han har nemlig sagt ja til at være med i et eksperiment, hvor han skal forsøge at finde poesi i noget så "superkedeligt" som EU-politik, som han selv siger det i pressemeddelelsen. 

Projektet hedder Poesi og Politik og er et møde mellem den kreative poet Kasper Spez og en række EU-eksperter, hvor målet er at skabe en musikvideo på baggrund af tørre emner som Trilogforhandlinger, Geopolitik og Værdipolitik. Projektet kommer i forbindelse med det kommende EU-valg.

Det er der kommet seks små film ud af - tre hvor Spez i sit musikstudie er i samtale med blandt professor Marlene Wind og lektor Jens Ladefoged, og tre videoer, hvor de forskellige EU-emner ender i en kunstnerisk lyrik-video. 

Se blandt andet hvordan Kasper Spez griber værdipolitik kreativt an i videoerne nedenfor. 


Vil ramme de uinteresserede målgrupper
Det er den frivillige og nonprofit musikforening Østersø Sonics der står bag projektet. Her er det blandt andet foreningens formand Esben "Es" Thornhal der har produceret musikken til de endelige musikværker. 
Ifølge holdet bag er målet med projektet at åbne op for politik generelt for de målgrupper, som kan have svært ved at finde interesse i det. Foreningen Østersø Sonics er selv politisk neutral, men mener, at det altid er en fordel at vide mere og eventuelt engagere sig i de emner der kan gøre en forskel for samfundet. 

Ved at lade Kasper Spez gå på jagt efter poesi i politik, ledes der automatisk efter følelser, nære emner og personificeringer som dermed kan gøre politik (i dette tilfælde EU) mere relaterbart og bringe det tættere på individet, fortæller de i pressemeddelelsen. 

Poesi & Politik er støttet af Europa-Nævnet.

GAFFA I GRØNLAND: Arctic Sounds dedikerer den sidste aften til lokale talenter og historiske fortællinger


ANNONCE