Nyhed

Danmark stærkt repræsenteret i nordisk musikpris for unge talenter

Nordisk musikpris hylder unge talenter, og danske navne markerer sig blandt de 20 udvalgte under 30 år

I årets udgave af Nordic Music Biz Top 20 Under 30 annonceres flere unge musikere og branchefolk. Prisen, som uddeles af NOMEX (Nordic Music Export), hylder årligt 20 lovende talenter under 30 år fra hele Norden for deres betydelige bidrag til musikindustrien, og i år er Danmark stærkt repræsenteret i vinderfeltet.

Bag kulisserne spiller disse unge professionelle en afgørende rolle i den nordiske musiks fremgang og globale indflydelse. De bringer friske perspektiver og innovative idéer til en konstant udviklende industri, ifølge NOMEX. Årets vindere er derfor blevet udvalgt på baggrund af en række kriterier, herunder vækst i deres respektive virksomheder, karriereforløb, anerkendelse i branchen, og deres indflydelse på kunstnerisk udvikling og innovation. De udvalgte repræsenterer en bred vifte af sektorer og genrer.

En af vinderne er danske Arense Elvira Riis Warny. Hun er grundlægger og CEO for Carrie Management, der siden 2021 har været med til at sætte en ny dagsorden for, hvordan musikindustrien kan blive mere rummelig og bæredygtig. Hun holdes med selskab af flere danske vindere, såsom Mathias Madsen, Senior A&R Manager hos Warner Music Denmark og Benjamin Graham, CEO og medstifter af 100blaa. Mens Mathias Madsen fremhæves for sit samarbejde med blandt andet L.O.C, og sit arbejde med at fremme lokale kunstnere som Gobs, fremhæves Benjamin Graham for sin drivkraft i at sikre danske kunstnere en international platform.


Du kan se den komplette liste over de dygtige unge talenter nederst i artiklen.

Top 20 Under 30-prisen er en anerkendelse i den nordiske musikverden og viser, hvordan unge professionelle fortsat er med til at forme og udvikle industrien. De udvalgte bliver fejret for deres innovative tilgange og imponerende resultater inden for musikbranchen ved en ceremoni under by:Larm Festivalen, ofte betragtet som den nordiske pendant til Spot Festival, den 12. september 2024.

Nordic Music Biz Top 20 Under 30 er i år blevet uddelt for syvende gang, og prisen har til formål at fremhæve mangfoldigheden i den nordiske musikscene, både inden for genrer og brancher. Udvælgelsen sker på baggrund af kriterier som karriereudvikling, innovation, kunstnerisk udvikling, og ikke mindst deres evne til at påvirke branchen positivt.


LÆS MERE: BY:LARM 2024: Den norske festival er klar med de første navne - to danske navne er iblandt

 


 

ANNONCE