Nyhed

Dansk festival har udelukkende kvindeligt identificerende musikere på programmet

Arrangørerne forventer, at omkring 20.000 besøger festivalen, hvor man blandt andet kan opleve Lydmor og Sanne Salomonsen

Copenhagen Pride Week er netop skudt i gang, og i løbet af den næste uges tid står mangfoldigheden i kø for at blive fejret i hovedstaden. På Frue Plads i Indre By står en forening klar med deres egen fejring i samme ånd. Fluid Festival finder sted den fra torsdag den 15. august til lørdag den 18. august og præsenterer et program, som udelukkende består af kvinder, non-binære eller genderqueers. 

Ifølge festivalens medskaber og ansvarlig for musikprogrammet, Janne Juul, vil Fluid Festival gerne være med til at rykke til skrævvridningen i musikbranchen, hvor kvinder og kønsminoriteter er underrepræsenteret, og hvor studier viser, at kulturelle og strukturelle forhold i branchen gør det sværere for kvinder at leve af musikken end deres mandlige kollegaer. 

”Fluid Festival har udelukkende kvindeligt identificerede headliners på scenen, fordi vi vil. Vi tror på, at ved at sætte 100 procent fokus på kvindeligt identificerede kunstnere alle festivalens dage kan det rykke noget. Vi tror på, at det er det, der skal til, hvis man for alvor vil kaste lys på problemerne og skabe ændringer,” siger Janne Juul i en pressemeddelelse.


På programmet er alle leads på scenen og til talks enten kvinder, non-binære eller genderqueers, og man kan blandt andet oplevet store navne som Lydmor, Sanne Salomonsen, Freja Kirk, Lesbisk Pik, Øyunn, Rikke Bronx, Mai Schaarup og Sweethearts.

Fluid Festival er gratis og har eksisteret i fire år. Ifølge festivalens anden medskaber Eva Bøggild vil foreningen bag gerne vise, at man sagtens kan skabe et helt program kun med kvindelige talenter.

”Den rystende skæve kønsbalance i dansk musikliv har været kendt, påvist og diskuteret i årtier. For nylig viste en meget omtalt DR-dokumentar (Sexisme i Musikbranchen, red.), at musikfestivalerne aldrig har prioriteret kvindelige artister i samme grad som de mandlige – og at mange stadig ikke gør det. Undskyldningen er ofte, at der ikke er nok kvindelige talenter at tage af og at man derfor ikke kan skabe en bedre kønsbalance på festivalscenerne uden at gå på kompromis med kvaliteten,” siger Eva Bøggild i en pressemeddelelse.


Man kan finde hele programmet og læse mere om Fluid Festival på deres hjemmeside her.

LÆS OGSÅ: Den danske musikbranche er en humørsvingende diva

ANNONCE