Nyhed

Dansk musik til OL skal lokke flere udenlandske turister til landet

VisitDenmark fortæller, at de danske liveoptrædener er en succes i den franske hovedstad

Selvom de flestes opmærksomhed i Paris nok er rettet mod nogle af de mange sportsaktiviteter, er der også indhold på programmet til dem, der savner en rytme, som ikke stammer fra driblende bolde. I Den Danske Pavillon på Champs-Élysées kan besøgende blandt andet smage på danske produkter, samle LEGO-blomster og nyde mini-koncerter med danske kunstnere. CEO i VisitDenmark Katja Moesgaard fortæller i en pressemeddelelse, at modtagelsen af dansk kultur er gået over alt forventning.

”Jeg er blæst bagover af, hvordan gæsterne har taget imod pavillonen. Folk bliver her meget længere, end vi havde regnet med. De går i dybden med hele udstillingen og fortæller os bagefter, at de har et meget bedre kendskab til vores lille land".

77 procent af de udenlandske gæster, der har været forbi Den Danske Pavillon i Paris, svarer nemlig, at de nu overvejer at besøge Danmark inden for den nærmeste fremtid, meddeler VisitDenmark som, sammen med Erhvervsministeriet, står bag Den Danske Pavillon.


Pavillonen får besøg af omkring 2000 gæster hver dag, som allerede har oplevet livekoncerter med Dayyani, JJ Paulo, Brimheim, mens der stadig venter koncerter med Lydmor og Teitur, som hver spiller i alt seks mini-koncerter af 20 minutters varighed over tre dage. 

”Jeg tør godt at kalde Den Danske Pavillon en succes, selvom vi kun har holdt åben en uge,” sagde CEO i VisitDenmark Katja Moesgaard i fredags i en pressemeddelelse.

Genreorganisationen for rytmisk musik ROSA lancerede i starten af året en open-call i et samarbejde med VisitDenmark, hvor flere end 100 danske musikere søgte om at få lov til at repræsentere Danmark gennem deres musik ved OL i Paris.


De fem artister er udvalgt af David Tholander Pedersen fra VisitDenmark, Rebecca Helewa Graversen fra Le Bicolore/Den Danske Ambassade i Paris og den danske musiker Dennis Ahlgren, der er udpeget af genreorganisationen ROSA. 

Den Danske Pavillons sidste åbningsdag er den 11. august 2024, og den kan besøges gratis på Champs-Élysées ved Maison du Danemark. 

LÆS OGSÅ: De Olympiske Lege: Fransk politi tilbageholder seks personer for at sprede onlineracisme mod sanger


ANNONCE