Nyhed

EFTER TERRORTRUSSEL: Taylor Swift ændrer Wembley-koncerter

Taylor Swifts koncerter i London kommer til at foregå anderledes efter terrortrussel i Wien

Taylor Swift har ændret starttiderne for sine kommende koncerter på Wembley i London efter en terrortrussel i Wien, som fik arrangøren til at aflyse de tre østrigske koncerter, som skulle være fundet sted den 8. til 10. august, rapporterer NME.

Taylor Swifts verdensomspændende The Eras Tour kommer til den engelske hovedstad den 15., 16., 17., 19. og 20. august. I et opslag på The Eras Tour egen Instagram-konto oplyser man, at koncerterne kommer til at begynde omkring klokken 17.00 i stedet for klokken 19.00, og at dørene til Wembley Stadium ligeledes bliver åbnet tidligere for at øge sikkerheden. Borgmester i London Sadiq Kha bekræfter desuden, at koncerterne vil blive gennemført i samarbejde med politiet, og at koncerterne ellers vil forløbe "upåvirkede".

Taylor Swifts koncertarrangør Barracuda Music aflyste for nylig tre The Eras Tour-koncerter i Wien på grund af en terrortrussel, hvor tre personer efterfølgende blev anholdt for at planlægge et større terrorangreb i forbindelse med koncerterne. Ifølge flere medier skulle de tre anholdte alle have vist støtte til terrororganisationen Islamisk Stat. Den senest anholdte, som er en 18-årig irakisk statsborger, har været i kontakt med den hovedmistænkte, men har ikke direkte forbindelse til de konkrete terrorplaner, ifølge Østrigs indenrigsminister Gerhard Karner.

Ifølge DR har repræsentanter fra de østrigske sikkerhedsmyndigheder fortalt på et pressemøde, at en af de mistænkte "ville udføre angrebet med sprængstoffer og stikvåben. Hans mål var at dræbe en stor gruppe mennesker, og derefter sig selv".


Flere medier beretter om, at det østrigske politi skulle have fundet kemikalier, som kan bruges til fremstilling af sprængstoffer, våben og IS-propaganda i den anholdtes hjem. Den 19-årige hovedmistænkte har tilstået terrorplanerne. På Taylor Swifts egen hjemmeside oplyses det, at billetter til de aflyste Wien-koncerter "vil blive refunderet indenfor 10 bankdage".

LÆS OGSÅ: Obamas sommerplayliste blander tidsløse klassikere med TikTok-trends

ANNONCE