Nyhed

HACKERANGREB: To danske festivaler har mistet tusindvis af kroner

Hackerne brugte pengene på tøjannoncer til kunder i Vietnam

Cyberkriminalitet fylder overskrifterne uge efter uge for tiden, og kulturindustrien står også for skud i flere dele af branchen. For nylig blev Ticketmaster udsat for et større angreb, hvor samtlige brugere fik besked om at ændre deres adgangskode, og hvor hackergruppen påstod at være i besiddelse af data fra 560 millioner brugere. 

I Danmark er de to Odense-festivaler H.C. Andersen Festival og Odense Blomsterfestival blevet ramt af et angreb, hvor ledelsen i juni opdagede, at cyberkriminelle havde fået kontrol over deres Facebook-profiler, og dermed kunne bruge kontoen til at lave annoncer. Her handlede hackernes markedsføringsstrategi om at bruge festivalernes annoncekonto til at reklamere for tøj til vietnamesiske kunder. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Facebook (og Meta) er længe blevet kritiseret for manglende hjælp til brugere, der bliver udsat for svindel, falske annoncer, identitetstyveri og anden form for cyberkriminalitet, og trods dialog med Facebooks support og en ekspert i cybersikkerhed er der trukket penge fra festivalernes kontoer helt frem til den 13. august.

Festivalerne er blevet svindet for omkring 40.000 kroner, og H.C. Andersen Festivals marketing- og kommunikationschef Anders Hybholt siger til Fyens Stiftstidende, at man blev nødt til at have "support på det tre gange og har spærret to kreditkort" før svindlen kunne blive stoppet. 


H. C. Andersen Festival blev skudt i gang i går, og på programmet kan man blandt andet nå at opleve Døtre, som scorede hele seks stjerner fra GAFFA for deres koncert på Spot Festival i Aarhus tidligere i år, Filuka, Rigmor, Suni og mange flere. Se selv hele programmet her.

LÆS OGSÅ: Katy Perry efterforskes af spansk politi

ANNONCE