Nyhed

HØR DET HER: Talentforløb for unge kvinder og kønsminoriteter udgiver album

Talentforløbet var blandt andet med til at skubbe Tessa ind i musikbranchen

Talentforløbet Suburbangirls (tidligere kendt som Urban Grrls) består af 20 kvinder og kønsminoriteter i alderen 15 til 25 år, som alle drømmer om en karriere i musikbranchen. I dag udkommer de med et fællesalbum, som er kulminationen på deres forløb, hvor de siden januar er blevet undervist af Danmarks førende sangskrivere, producere, coaches og branchefolk, som ledes af musiker Karen Mukupa og producer Esben Zefting. 

Suburbangirls arbejder for at styrke kvinder med interesse og passion for musikken, som ikke nødvendigvis har været i kontakt med de offentlige musikskoler. Talentforløbet har blandt andet haft Tessa under vingerne, før hun for alvor kom på den brede befolknings musikradar, og Karen Mukupa fortæller i en pressemeddelelse, at den nye generation har spandevis af gå-på-mod: 

”Der er en ny generation af kvinder derude, som virkelig gerne vil lave musik på lige fod med mændene. Og det lyder åndsvagt, for det har de altid gjort, men de vil gerne være nogle bad ass-kvinder. Vi har måske haft en tendens til, at kvinder er blevet opdraget til at være nogle pæne piger, som helst ikke skal stikke for meget ud. Men jeg kan se, at der er en ny generation på vej, der ikke er så bange for at stikke ud,” siger Karen Mukupa, som har været mentor i talentforløbet siden dets begyndelse i 2019, og som for nylig modtog Statens Kunstfonds livslange hæder for sit arbejde i musikken. 

Karen Mukupa tilføjer, at kvinder og kønsminoriteter stadig er en mangelvare inden for rap, hiphop og andre urbane genrer, og derfor skal Suburbangirls være med til at skabe et fællesskab, hvor de i trygge rammer kan få hjælp til at udvikle deres talent:

”Vi mangler stadig kvinderne i den danske musikbranche og inden for de urbane genrer. Selvom det pibler med dygtige kunstnere i undergrunden, så har vi også brug for, at de kommer i radioen, på hitlister, bliver signet på pladeselskaberne og indtager landets scener i endnu større grad. Her er en brug for en kulturændring, som jeg synes, vi støtter op om med Suburbangirls, hvor kvinderne blandt andet bliver bedre til at bruge hinanden professionelt og kreativt,” forklarer Karen Mukupa, som bliver bakket op af Emilie Andersson, med kunstnavnet Grænseløs, som har været med i forløbet i 2022 og 2024:

”Jeg skal være 10 gange så god som mændene for at blive sat på niveau med dem”. 


Hør selv de nye, urbane stjerneskud på albummet Suburbangirls 2024 nedenfor, og lær mere om talentforløbet her.

LÆS OGSÅ: Mægtige Mukupa er et stærkt og rigtigt valg til statens hæder


ANNONCE