Nyhed

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt indtræder i SVM-regeringens ledelsesudvalg

Jakob Engel-Schmidt er blevet en del af SVM-regeringens udvalg for regeringsledelse, samtidig med at han fortsætter som kulturminister

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) forbliver på sin post som kulturminister og får samtidig en ny rolle i SVM-regeringens udvalg for regeringsledelse. Denne ændring blev offentliggjort torsdag i forbindelse med en omfattende ministerrokade, der blev præsenteret ved et pressemøde i Statsministeriet.

Engel-Schmidt, som har været kulturminister siden SVM-regeringens dannelse i slutningen af 2022, bliver nu en del af det særligt eksklusive udvalg, der har til opgave at sikre koordination og strategisk beslutningstagning på tværs af regeringen. Udvalget for regeringsledelse består af statsministeren, forsvarsministeren, udenrigsministeren, finansministeren, økonomiministeren samt kulturminister Jakob Engel-Schmidt.

Ved pressemødet, der blev afholdt onsdag middag, annoncerede statsminister Mette Frederiksen (S), at regeringen vil gennemføre en omfattende rokade og oprette tre nye ministerposter. De nye ministerier omfatter en grøn trepartsminister, en europaminister og en minister for samfundssikkerhed og beredskab. Dette skridt er en del af regeringens strategi for bedre at kunne imødekomme både nationale og internationale udfordringer, ifølge TV2.


Kulturministeren udtrykte på LinkedIn, at han er glad for at fortsætte som kulturminister og ser frem til sin nye rolle i ledelsesudvalget: "Jeg fortsætter i kongerigets bedste job som landets kulturminister og får samtidig plads i regeringsledelsen," skrev Engel-Schmidt.

Han er i øjeblikket på barselsorlov men vil vende tilbage til arbejdet med de nye ansvarsområder. Som GAFFA i forbindelse med Engel-Schmidts barselsoverlov - eller mere præcist forældreoverlov - berettede, er titlen som fungerende kulturminister derfor blevet overdraget til Christina Egelund (M), der i forvejen er uddannelses- og forskningsminister. 


LÆS OGSÅ: Regeringen vil stoppe "regeltyranniet", når der skal afholdes danske festivaler

ANNONCE