Nyhed

LYT: Freja Kirk springer ud på ny single - med to markante kolleger

Kirk får selskab af Silvana Imam og selveste Anne Linnet på ny single som kan høres lige her

Kun et halvt år efter udgivelsen af hendes første dansksprogede sang "Hvad skal man kalde én som mig?" - og et par måneder efter den opfølgende single "Man kan græde oceaner" - er Freja Kirk nu klar med endnu en sang på modersmålet om tabubelagte og svære emner.

"Hils din mor" udkommer i dag (9/8, red.) og kan høres under artiklen her. På sangen får Kirk selskab af den svenske rapper Silvana Imam, der som den første kvindelige artist i 34 år, åbnede Orange Scene på Roskilde Festival tilbage i 2019, og den legendariske musiker Anne Linnet.

Freja Kirk kredser på den aktuelle sang atter omkring emner som kærlighed, tabuer og accept. Den nye single sampler Anne Linnets sang fra 1985 af samme navn, der hylder kærligheden mellem personer af samme køn.


Anne Linnet har spillet en stor rolle som kvinde på den danske musikscene og optrådte også ved Copenhagen Pride i 2018. Ligeledes er svenske Silvana Imam kendt for sine tekster omhandlende homoseksuelles rettigheder og er en stor rollemodel i hjemlandet. Sangen er blevet fornyet med en hiphop-produktion og bliver udgivet fredagen op til Copenhagen Pride 2024. 

I en pressemeddelelse fortæller Freja Kirk, at hun selv manglede en sang at spejle sig i gennem hendes opvækst, og understreger kunstens betydning når det kommer til at rykke på menneskers grænser.

- ”Da jeg var yngre, manglede jeg ofte et soundtrack, jeg kunne spejle mig i. Jeg turde ikke altid ubetinget at stå ved, hvem jeg var. Jeg føler, kunst har den effekt, at den til tider virkelig kan rykke ved nogle grænser og få folk til at forstå. Jeg tror på, at sangen vil få stor betydning for mange mennesker her i Danmark, ligesom den har for os, der har lavet den,” fortæller Freja Kirk i en pressemeddelelse og suppleres af Imam:


 ”Jeg plejer at tænke på, hvad mit 12-årige jeg ville have ønsket at se og høre – 12-årige Silvana, der følte, at hun ikke hørte hjemme nogen steder og ikke kunne identificere sig med noget, hun så på TV. Denne sang, og vores trio her, ville have givet mig den styrke og følelse af fællesskab, som jeg havde brug for dengang. Så værsgo’ Lille-Silvana, det skal nok blive bedre," udtaler den 37-årige, svenske rapper med litauiske og syriske rødder.

 


HVAD SKAL MAN KALDE ÉN SOM MIG? Freja Kirk udgiver sin første dansksprogede single

ANNONCE